Water mee naar school: storm in een glas water?

water op school

Een basisschool in Tilburg voerde begin dit schooljaar in dat kinderen op school alleen nog maar water mogen drinken. Op die manier wil de school bijdragen aan de gezondheid van de kinderen.

Niks mis mee zou je denken.

Richtlijn Wereldgezondheidsorganisatatie wat betreft suiker

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie mag je immers dagelijks maximaal 50 gram suiker binnenkrijgen. En minder is nog beter. Als een school daaraan wil bijdragen door drankjes met (veel) suiker te weren vind ik dat een mooi initiatief.

Maar menig ouder reageerde furieus dat hun kind geen Fristi of andere suikerhoudende drankjes meer mocht drinken op school.

Terwijl de gemoederen in de media hoog opliepen, kwam Albert Heijn slim met een nieuw product: Wallie de Walvis water ; )


Wallie de Walvis water

Droomwater zit in pakjes verpakt, en eenmaal leeg kunnen kinderen er mee knutselen. Ik moet er om glimlachen hoe Albert Heijn van de nood een deugd probeert te maken ; )

water op school
1,29 voor 6 pakjes water

Leestip: fruit met minder suiker

Wat vind jij van de discussie water op school?

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

9 reacties

  1. Tsja, het is toch een feit dat kinderen teveel suiker binnenkrijgen? Veel ouders lijken dat niet te beseffen, en gaan steigeren met deze maatregel. Natuurlijk moet je niet overdrijven, maar er meer bewust mee omgaan kan geen kwaad!

  2. Tsja het is toch een feit dat veel kinderen teveel suiker binnenkrijgen? Het is af en toe verbazingwekkend wat ze toegestopt krijgen..Kijk maar alleen al naar de belabberde staat van het kindergebit tegenwoordig, om maar niet te spreken van overgewicht bij veel kinderen. Veel ouders lijken het ook niet te beseffen en dus gaan ze steigeren bij deze maatregel. Natuurlijk moet je niet overdrijven, maar er bewuster mee omgaan kan geen kwaad!

  3. Tsja het is toch een feit dat veel kinderen teveel suiker binnenkrijgen? Het is af en toe verbazingwekkend wat ze toegestopt krijgen..Kijk maar alleen al naar de belabberde staat van het kindergebit tegenwoordig, om maar niet te spreken van overgewicht bij veel kinderen. Veel ouders lijken het ook niet te beseffen en dus gaan ze steigeren bij deze maatregel. Natuurlijk moet je niet overdrijven, maar er bewuster mee omgaan kan geen kwaad!

  4. Ik vind het geen slechte maatregel. Mijn kinderen krijgen al jaren enkel water mee naar school. Ze zijn dat zo gewoon en zeuren er niet over. Ik vind het bizar dat veel kinderen tegenwoordig zelfs geen water meer lusten... Ik snap niet zo goed dat sommige ouders hier heftig op reageren. In België is in veel scholen de regel dat er geen snoep, chocolade of frisdrank is toegelaten. Thuis geven ouders uiteraard wat ze willen.

  5. Ik vind het geen slechte maatregel. Mijn kinderen krijgen al jaren enkel water mee naar school. Ze zijn dat zo gewoon en zeuren er niet over. Ik vind het bizar dat veel kinderen tegenwoordig zelfs geen water meer lusten... Ik snap niet zo goed dat sommige ouders hier heftig op reageren. In België is in veel scholen de regel dat er geen snoep, chocolade of frisdrank is toegelaten. Thuis geven ouders uiteraard wat ze willen.

  6. Het slaat weer wat door> Waarom verplichten en verbieden? In de paar jaar tussen oudste en jongste kind zijn de richtlijnen op scholen zo veranderd... Ik geef nog steeds gewoon ook af en toe siroop mee, of vruchtensap, of halfvolle chocolademelk... Als je alleen maar water drinkt loopt het ook slecht met je af 🙂

  7. Het slaat weer wat door> Waarom verplichten en verbieden? In de paar jaar tussen oudste en jongste kind zijn de richtlijnen op scholen zo veranderd... Ik geef nog steeds gewoon ook af en toe siroop mee, of vruchtensap, of halfvolle chocolademelk... Als je alleen maar water drinkt loopt het ook slecht met je af 🙂

  8. Is in Belgie al jaren zo, alleen water, en geen chocolade, snoep op school, snap ouders niet die dat vergif ( want dat is suiker) aan hun kinderen durven geven

  9. Is in Belgie al jaren zo, alleen water, en geen chocolade, snoep op school, snap ouders niet die dat vergif ( want dat is suiker) aan hun kinderen durven geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *