Van Thuisblijfmoeder tot VVD-kamerlid

Anouchka van Miltenburg (39) is sinds januari 2003 Kamerlid voor de VVD. Daarvoor was ze freelance journaliste en Thuisblijfmoeder! Ze is getrouwd met Chris (44) die parttime werkt en de dagelijkse zorg voor hun gezin op zich neemt.

In 2002 verwierf Anouchka enige bekendheid toen ze het opnam voor vrouwen en mannen die ervoor kozen fulltime voor hun kind(eren) te zorgen, terwijl hun partner kostwinner was. Ze deed dat in het programma Rondom Tien en in een ingezonden opiniestuk naar het Brabants Dagblad.

Ze bestreed het idee dat je het dan verder wel kunt vergeten in de maatschappij, en benadrukte dat, voor haar, emancipatie niet alleen maar arbeidsparticipatie is, maar de mogelijkheid je eigen keuze te maken.

Inmiddels is ze zelf het bewijs dat een periode fulltime moederen niet de doodsklap voor je ontwikkeling en/of maatschappelijke carriere is! Van Thuisblijfmoeder is ze nu Kamerlid voor de VVD geworden.

Centraal daarbij staat haar manier waarop zij en haar partner hun kinderen willen opvoeden: voor het grootste deel door henzelf en niet door derden. Om dit te verwezenlijken is haar man aanzienlijk minder buitenshuis gaan werken, zodat ze slechts anderhalve dag per week opvang nodig hebben. En die opvang wordt bij hen thuis gegeven.

Anouchka's website

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *