Thuisblijfmoeder: welke competenties zijn interessant voor op je cv?

thuisblijfmoeder cv
Als je thuisblijfmoeder of huisman wordt, dan wordt de periode dat je fulltime zorgt en opvoedt nog wel eens gezien als een gat in je cv. Ten onrechte!

Hidde was zo vriendelijk om de vaardigheden die je als thuisblijfmoeder of huisman opdoet, te vertalen naar een cv.

Heb je plannen om te herintreden op de arbeidsmarkt, maar vraag je je af hoe je jouw cv moet bijwerken? Lees dan hieronder handige tips!

Thuisblijfmoeder: welke competenties zijn interessant voor op je cv?

Heb je gekozen om de volledige zorg van je kinderen op je te nemen? Thuisblijfmoeder is een fulltime baan en hard werken. Van de dagelijkse verzorging tot de strakke organisatie van school, afspraken en sportclubs.

Hoe ouder je kinderen, hoe minder directe zorg ze nodig hebben. Begint het te kriebelen en wil je weer op zoek naar betaald werk?

Tijd om een goed cv te maken.

Lees hier welke competenties je als thuisblijfmoeder hebt ontwikkeld die interessant zijn bij het opstellen van je cv.

Sterke organisatorische kwaliteiten

Orde en structuur zijn kernwaarden voor het goed draaiende houden van een gezin. Er komt namelijk veel kijken bij de zorg van een gezin. School, speelafspraken, doktersbezoeken, sportclubs, zorgen dat er dagelijks een maaltijd op tafel staat en dat iedereen in schone kleren van huis gaat. En dit maal het aantal gezinsleden. Bij het managen van deze verschillende taken komt een strakke planning en goed tijdmanagement kijken.

Jouw competenties

Organisatietalent, effectief gebruiken van tijd en middelen en gestructureerd werken. Door plannen en organiseren toe te voegen aan je cv laat je zien dat je op effectieve wijze doelen en prioriteiten kunt bepalen en de daarvoor benodigde tijd, acties en middelen kunt inplannen.

Goed omgaan met crisissituaties

Als fulltime moeder is een van je talenten het hoofd koel houden, ook tijdens crisismomenten. Belt school omdat je kind ziek is en opgehaald wil worden? Dan weet jij als geen ander om daar op een adequate wijze mee om te gaan. Ook al staat de rest van de dag volgepland met afspraken. Je blijft kalm en weet de situatie goed te overzien. Thuisblijfmoeders kunnen als geen ander omgaan met tegenslagen en onverwachte situaties.

Jouw competenties

Stressbestendig en doelgericht. Complexe situaties overzien en overzicht houden op een kalme wijze. Competenties die zeer goed van pas komen in verschillende functies. Zeker wanneer er sprake is van presteren onder tijdsdruk. Zijn ze relevant voor de baan waarop je wilt solliciteren, voeg ze dan toe aan je cv.

Goed ontwikkelde financiële vaardigheden

Bij de keuze om te stoppen met werken na het krijgen van een kind komt voor velen ook een financiële uitdaging om de hoek kijken: hoe zorg je ervoor dat het gezin rondkomt van één salaris.

Nog een belangrijke competentie die je hebt ontwikkeld als thuisblijfmoeder: het bijhouden van de financiële administratie en het gezinsbudget.

Door op een creatieve of budgetbesparende manier om te gaan met inkomsten en uitgaven zorg jij ervoor dat het gezin leuke dingen kan doen, kleding kan kopen, er eten op tafel staat en dat jullie een dak boven jullie hoofd hebben.

Jouw competenties

Analytisch denken en kostenbewust handelen. Jij bent een kei in het ontleden van een probleem en daarbij een passende oplossing vinden. Doordat je genoodzaakt bent om met minder geld rond te komen, ga je zorgvuldig te werk en weeg je de kosten en rendement goed tegen elkaar af.

Ook als thuisblijfmoeder ontwikkel je jezelf continu. Deze competenties zijn zeker het vermelden waard op je cv in je zoektocht naar een nieuwe baan!

Zie ook Herintreden als thuisblijfmoeder.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

 

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *