Val niet in je pensioengat

Moederschap is een grote risicofactor voor armoede op latere leeftijd, omdat vrouwen vaak minder buitenshuis gaan werken of zelfs fulltime moederen. Hierdoor onstaat een pensioengat, en dat kan weer leiden tot 'ongewenste situaties'.

Niet alleen hebben Nederlandse vrouwen een groot pensioengat, bijvoorbeeld door een periode fulltime of parttime moederen, ze beseffen het niet eens. Dat is de uitkomst van een onderzoek in opdracht van Delta Lloyd.

Persbericht Delta Lloyd

Ze geven, in hun persbericht, het sombere voorbeeld van een vrouw geboren in 1979 die jaarlijks een pensioentekort zal hebben van 12.260 euro per jaar. Een situatie die ze had kunnen voorkomen door zich op tijd te laten informeren en maatregelen te nemen, eindigt het voorbeeld vermanend.

Tineke van der Kraan van de FNV Vrouwenbond is blij dat het onderwerp vrouwen en pensioen publiciteit krijgt. Ze zegt te hopen dat vrouwen gaan inzien dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun toekomst, en dat ze maatregelen nemen om 'ongewenste situaties' te voorkomen.

Maar feitelijk is de enige manier om een pensioengat te vermijden fulltime te blijven werken! Wat als je kinderen krijgt en ze wilt verzorgen? De beste maatregel tegen 'ongewenste situaties' lijkt dan om geen kinderen te krijgen, of ze fulltime naar de opvang te brengen.

Kortom, fulltime voor je kinder zorgen komt je duur te staan.

Overigens geeft, van de bezoekers van Het Moederfront, 62% aan wel na te denken over haar pensioen.

Het rapport downloaden

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *