'Thuisblijfmoeders net zo gelukkig als Werkende Moeders'

Krantenkoppen zijn rare dingen. Juichten de kranten in december 2011 nog dat 'Werkende moeders' gelukkiger zijn dan Thuisblijfmoeders, koud twee maanden later koppen ze: 'Huisvrouw krijg evenveel voldoening als werkende mama'.

'Watskeburt?' vraag je je wellicht af, en het antwoord is simpel:
'Er is (alweer) een nieuw onderzoek gedaan.' Dit keer in opdracht van de Britse regering, die opdracht gaf te onderzoeken waar de Britten nou gelukkig van worden. Het onderzoek kon op veel minachting rekenen, maar David Cameron beloofde de resultaten te gebruiken bij het overheidsbeleid.

Een respectable tachtigduizend Britten beantwoordden 4 vragen, en tot niemands verrassing bleek dat mensen blij worden van fijn werk, een goede gezondheid en familie. Wel verrassend vond men de uitkomst dat Thuisblijfmoeders hun tevredenheid bijna even hoog scoorden als 'werkende moeders'.
Maar dat was genoeg voor kranten om te beweren dat Thuisblijfmoeders even gelukkig zijn.

Is dit een teken dat het tij keert voor Thuisblijfmoeders? Want los van het waarheidsgehalte van de krantenkoppen, zijn ze natuurlijk wel een teken des tijds. En uit deze krantenkoppen spreekt een positiever beeld van fulltime moederen dan meestal het geval is.

In ieder geval tot het volgende onderzoek.

Lees het artikel in de Daily Mail, getiteld How housewives are as happy as women who go to work, voor alle onderzoeksresultaten.

Volg Het Moederfront op Twitter!

Mamaplaats Voordeelclub 234x60


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

4 reacties

 1. Ik vrees dat het tij nog niet zal keren..werkende moeders betalen ook weer belasting en zorgen voor werkgelegenheid in de kinderopvang..zolang het extra geld op brengt..

  Ik ben als thuisblijfmoeder in elk geval dankbaar en enorm gelukkig 😉

 2. Ik vrees dat het tij nog niet zal keren..werkende moeders betalen ook weer belasting en zorgen voor werkgelegenheid in de kinderopvang..zolang het extra geld op brengt..

  Ik ben als thuisblijfmoeder in elk geval dankbaar en enorm gelukkig 😉

 3. Ach... stel de vragen 's ochtends krijg je geheid een ander antwoord dan als die 's avonds wordt gesteld.

  Ik vind dat iedereen moet doen wat bij ze past. Wat het ook is, hoeveel uur het ook is en waar het ook is en ook er geen "Had ik maar..." zinnetje in je hoofd gonst!

 4. Ach... stel de vragen 's ochtends krijg je geheid een ander antwoord dan als die 's avonds wordt gesteld.

  Ik vind dat iedereen moet doen wat bij ze past. Wat het ook is, hoeveel uur het ook is en waar het ook is en ook er geen "Had ik maar..." zinnetje in je hoofd gonst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *