Thuisblijfmoeders en hun werkplek

thuisblijfmoeder

Als je fulltime thuis bent met je kinderen, wordt het huis intensief bewoond en gebruikt.

Heb je allebei een baan buiten de deur, en gaan je kinderen naar het kinderdagverblijf dan zal je huis misschien wel wat stoffig worden, terwijl iedereen weg is, maar verder zal er weinig veranderen.


Als je overdag thuis bent, wordt het huis viezer en rommeliger

Maar ben je overdag thuis, in aanwezigheid van baby's, peuters, kleuters of schoolkinderen dan krijg je onder meer te maken met: rondslingerende blokjes. vallend gebekerte en dus natte en glibberige vloeren, kruipende kinderen, ongelukjes bij zindelijkheidstraining en spullen die verplaatst worden door je kind,en op onverwachte plekken opduiken.

Kinderen spelen namelijk graag. En dat is goed. Spelen is immers belangrijk voor de ontwikkeling. Maar om die reden is het als thuisblijfmoeder/huisman belangrijk om je huis kindvriendelijk in te richten.
Dat wil zeggen dat er speelgoed is, en dat vloeren geschikt zijn voor kruipende en spelende kinderen. 
Maar wat is eigenlijk een geschikte vloerbedekking voor een intensief bewoond huis met (kleine) kinderen en misschien zelfs wel huisdieren?


Kind- en thuisblijfmoedervriendelijke vloerbedekking

Een kind- en thuisblijfmoedervriendelijke vloerbedekking herken je aan de volgende dingen:
  1. De vloer is makkelijk schoon te maken. Denk aan zeil, laminaat, novilon etc.
  2. De vloer is sterk. Een vallend blokje veroorzaakt niet meteen een deuk in de vloer.
  3. De vloer is water bestendig. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Kinderen stoten nog wel eens per ongeluk een beker om. Of ze halen net de wc niet op tijd. Dan wil je geen vloer hebben die krom trekt bij de minste, geringste hoeveelheid vocht.
  4. De vloer is zacht en vriendelijk voor kruipende knietjes en wankelende peutervoetjes. Als het om zachte vloeren gaat, is tapijt en vloerbedekking het eerste waar je aan denkt. Helaas voldoen die vaak weer niet aan criteria 1 en 3. Tapijttegels kunnen een goede tussenoplossing zijn. In zo'n geval is er slechts één tapijttegel voorgoed gerüineerd door bijvoorbeeld een glas ranja, en hoef je alleen die tegen te vervangen.

Conclusie

Als thuisblijfmoeder is je huis niet alleen je woonomgeving, maar ook je werkomgeving. En net als in een kinderdagverblijf is het handig om je huis kindvriendelijk in te richten. Denk daarbij ook aan jezelf: zorg dat je huis makkelijk is schoon te houden met een kindvriendelijke vloerbedekking, handige kasten voor speelgoed en aan het eind van de dag: een hele fijn bank om op neer te ploffen.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *