Thuisblijfmoeder: 'Impliceer niet dat ik niets doe.'

'Impliceer niet dat ik niets doe,' is de titel van een artikel van Amerikaanse thuisblijfmoeder Lorna Rose.

Lorna Rose was 35 toen ze haar carrière achter zich liet en fulltime ging moederen. Fulltime moederen gaat niet zonder slag of stoot. Lorna Rose vat het kernachtig samen:

'It's the hardest job I've had.' 

En soms, schrijft Lorna Rose, zou ze niets liever willen dan de deur achter zich dichttrekken om naar een betaalde baan te gaan. Een baan waarvoor ze is opgeleid, in een setting waarin je ondersteuning krijgt van colleg'a.

'Gelukkig hoef je niet naar je werk morgen.' 

Aanleiding voor haar artikel was een reactie van een vriendin. Lorna Rose klaagde over haar peuter die haar die nacht meerdere keren had wakker gemaakt. Haar vriendin, die fulltime buitenshuis werkt, reageerde met:

'Well, at least you didn't have to go to work the next day.' 

Lorna Rose schrijft dat ze weet dat haar vriendin het niet gemeen bedoelde, maar toch deed de opmerking haar pijn. De implicatie dat de volgende dag voor haar makkelijk was, omdat ze toch niets belangrijks hoefde te doen bezeerde haar.

Sterker nog, soms is een baan juist makkelijker dan fulltime thuis blijven. Wie kent niet de verzuchtig van parttime werkende moeders dat ze op hun werk tenminste even kunnen uitrusten.

Wat een luxe, dat je jezelf ziek kunt melden

Ook partners hebben niet altijd door wat fulltime moederen inhoudt. Lorna Rose beschrijft hoe haar man een keer ziek werd, naar zijn werk belde om zich ziek te melden, en vervolgens lekker in bed kroop om uit te zieken.

Heb je dat als huisman of thuisblijfmoeder wel eens geprobeerd? Dat kan niet.

Lorna Rose zei dan ook: 'Must be nice to be able to call in sick.'

Lees het hele artikel hier.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *