Op zoek naar meer rust? Ontgift je leven.

detoxen

Het leven anno 2015 is druk.

Je moet een interessante baan combineren met een bloeiend sociaal leven. En o wee als je niet uit je 'comfort zone' komt. Want dan sta je stil in je ontwikkeling! Om dat te voorkomen moet je echt wel een bucket list hebben met daarop uitdagingen als 'zwemmen met dolfijnen' en 'bungeejumpen'.

En dit alles deel je dan op social media zodat iedereen kan zien hoe Leuk je leven wel niet is.

Geen wonder dat mensen wel eens klagen over overvolle agenda's, en te weinig tijd voor zichzelf.

Maar er is een groeiende groep die op de rem trapt. Die zegt: 'Tot hier, en niet verder.' Die pas op de plaats maken.

Zij durven zichzelf de vraag te stellen:

'Is dit wat ik wil?' 

Detox je leven

Detoxen en ontgiften wordt vaak geassocieerd met voeding. Maar je kunt je hele levensstijl ontgiften. Denk aan geest, ziel, relaties, lichaam en omgeving en gewoontes.

Detox je omgeving

Een rommelige omgeving zorgt voor een rommelige geest. Niet voor niets is het boek Opgeruimd! van Marie Kondo zo populair. Zij neemt de lezer aan de hand en helpt haar zich te ontdoen van overbodige troep en bagage. Een opgeruimd huis, zorgt voor een opgeruimd gemoed.

Detox je relaties

Partners, familie en vrienden zijn belangrijk. Niet voor niets zegt het spreekwoord: 'Een mens is geen eiland.' Zeker voor moeders is het uitwisselen van ervaringen en informatie belangrijk. Bijvoorbeeld in de vorm van moedergroepen.

Maar sommige relaties kósten alleen maar energie. En het kan goed zijn om die eens kritisch te bekijken en ofwel te veranderen, of te beëindigen.

Detox je lichaam

Het menselijk lichaam is efficiënt. Dankzij de nieren en de lever worden afvalstoffen netjes verwerkt en afgevoerd. Maar sommige mensen vinden het prettig om hun lichaam een handje te helpen bij het ontgiften. Door bijvoorbeeld een sapkuur. Dit wordt ook wel sapvasten genoemd.

De gedachte achter sapvasten is het lichaam rust te gunnen en de geest ruimte.

Detox je gewoontes

Gewoontes... ze sluipen vaak ongemerkt je leven binnen. Zoals de gewoonte om voortdurend je smartphone te checken of je niets gemist hebt.

Het grappige is, dat diezelfde smartphone internet daar een handige app voor heeft: Checky. Checky telt het aantal keren per dag dat je op je smartphone kijkt. Schrik je van je score? Detox die gewoonte dan door jezelf als doel te zetten het aantal keren dat je kijkt te halveren.

Conclusie over je leven detoxen

Je leven detoxen begint met bewustwording. Stap één is stoppen met stappen, en stil gaan staan. Neem je leven in ogenschouw en vraag jezelf af: 'Is dit wat ik wil? Ben ik tevreden? Wat wil ik zo houden, en wat ik wil ik veranderen?'

Nadat je voor jezelf hebt bepaald wat je anders wilt, definieer je een duidelijk doel en werk je hier naar toe.

Door overbodige ballast en slechte gewoontes overboord te gooien, ontgift je je leven en maak je ruimte voor mooie, nieuwe dingen.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *