Suzanne Rethans vertelt haar verhaal in de documentaire Verlaten

suzanne rethans

Steeds minder huwelijken duren tot de dood er een eind aan breit. Inmiddels strandt zo'n 40% van de huwelijken voor de definitieve eindstreep.

Dat is één van de argumenten die de overheid graag aanhaalt om vrouwen fulltime te arbeidsmarkt op te duwen.

Suzanne Rethans: succesvol tweeverdienersgezin

Suzanne Rethans, onder andere columniste in Jan magazine, leidde het leven dat de overheid graag wil voor vrouwen: zij en haar partner werkten allebei, en combineerden dat met hun drie kinderen.

Maar er wrong iets bij Suzanne. Hoewel er mooie momenten waren, was het vaak niet 'leuk.' Op haar veertigste vroeg ze zich steeds vaker af: 'Is dit het nou?'  Ze had vaak het gevoel dat ze er alleen voor stond. En als haar echtgenoot weg was, miste ze hem eigenlijk amper.

Toen ze schrijver Peter Buwalda tegenkwam sloeg de vlam in de pan. Bij hem vond ze de grootse, meeslepende romantische liefde. Hoewel Suzanne's echtgenoot nog in therapie wilde om het huwelijk te redden, was er voor Suzanne geen weg terug.

Van tweeverdienersgezin naar alleenstaande moeder

Maar deze liefde bleek niet bestand tegen het gewone, dagelijkse leven. En uiteindelijk werd Suzanne op haar beurt verlaten.

In de documentaire Verlaten is zij één van de mannen en vrouwen die vertellen hoe is het om verlaten te worden.

Suzanne Rethans kan haar het verhaal van beide kanten vertellen.

Documentaire Verlaten

Verlaten is een interessante, integere documentaire waarin 5 mensen vertellen hoe zij verlaten werden, en wat dit met hen deed.Lees ook: Scheiden: waarom zou je?

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *