Stil zitten als een kikker

stil zitten als een kikker
Stil zitten als een kikker is een boek, in combinatie met cd dat kinderen helpt om tot rust te komen.

Mindfulness voor kinderen (5-12 jaar) en ouders

Wie wat boeken of artikelen heeft gelezen over 'mindfulness' zal veel herkennen in dit boek. Wat het onderscheidt van alle andere boeken over mindfulness is dat het ook bedoeld is voor jonge kinderen van vijf tot twaalf jaar.

Schrijfster van Stil zitten als een kikker is ervaringsdeskundige

De schrijfster, Eline Snel, is ervaringsdeskundige, want ze geeft mindfulness trainingen op basisscholen. Dat maakte dat ik het boek met meer vertrouwen las, en dat vertrouwen had ik soms wel nodig, want de vormgeving is erg rommelig, en ik voelde me geregeld op het verkeerde been gezet.

Eline Snel is namelijk niet zo consequent in haar schrijfstijl: de ene keer praat ze met jou als ouder, om vervolgens onverhoeds een kind aan te spreken. Ik vond dit erg verwarrend, en uiteindelijk zelfs uitgesproken irritant. Gelukkig had Eline de diepe buikademhaling goed uitgelegd, en die kon ik goed gebruiken om mijn wrevel weg te ademen.

Naast het gebrek aan keuze tegen welke lezer ze het nou heeft, zitten er ook een aantal spelfouten in de tekst, en staat een zin dubbel gedrukt. Het gaf me het gevoel dat het boek baat zou hebben bij iemand die er eens even heel erg 'mindful' door heen zou lopen.

De oefeningen maken Stil zitten als een kikker de moeite waard!

Wat dit boek de moeite waard maakt zijn de oefeningen, die heel praktisch zijn, en makkelijk toepasbaar. Toen mijn zoon Ot (9) vertelde dat hij zo zenuwachtig was voor zijn spreekbeurt, greep ik dankbaar terug op Eline's beschrijving van de diepe buikademhaling om hem te helpen rustiger te worden!

Cd met oefeningen er bij

Het boekje wordt geleverd met een cd met oefeningen. Ik heb de oefeningen gedaan met mijn zevenjarige zoon Piet, en mijn elfjarige dochter Teuntje. Teuntje vond er 'niks aan' en werd er 'slaperig' van, maar Piet vond het geweldig.

'Ik voel mijn hersens mama!' verklaarde hij bij de eerste oefening.

Een dag later vroeg hij zelfs of hij de cd weer mocht aanzetten, en voor zíjn spreekbeurt heeft hij nu al aangekondigd dat die over 'kikkers' zal gaan!

De cd is rustig en zonder enige muziek. Waar hypnotherapeut Rob van der Wilk op zijn meditatie- cd Kinder Carrousel, op bijna zwoele toon de kinderen bezweert: ' 'Luisterrrr naar Rob!' is Eline's toon vriendelijk en kalm.

Conclusie over Stil zitten als een kikker

Ondanks de onduidelijke vormgeving is dit boek beslist een aanrader voor zowel ouders als kinderen. Eline Snel biedt handvatten voor het dagelijks leven, en makkelijk toepasbare oefeningen. Menig gestresste moeder zal zich beter voelen na bijvoorbeeld de 'spaghetti oefening'. En als je een kind hebt dat zich veel zorgen maakt, of vaak onrustig is, dan zul je beslist wat hebben aan dit boek.

En als de kinderen je allemaal even teveel worden, dan klap je in je handen à la Tita Tovenaar en roept: 'Stilzitten als een kikker!!!'

Stil zitten als een kikker app

Er is een speciale Stil zitten als een kikker app! Hij heet de Sitting Still app. Deze app is zowel beschikbaar voor Android als Apple smartphones.

Er zijn wel kosten aan verbonden: 3,99.

Stil zitten als een kikker downloads

Zoek je de Stilzitten als een kikker downloads? Die vind je op stilzittenalseenkikker.nl. Maar je hebt hiervoor wel een speciale code nodig. De downloads zijn dus niet voor iedereen gratis toegankelijk.

Stil zitten als een kikker Youtube

Je vindt deze meditatiemethode ook op Youtube! Op het kanaal ATM international vind je filmpjes over de methode van Eline Snel.

Praktische informatie

Stilzitten als een kikker is uitgegeven door Uitgeverij Ten Have, en is inclusief CD te koop voor 43,65 bij bol.com. Als je alleen het boek in paperback formaat koopt ben je maar 18,95 kwijt.

Lees ook over Tarot als hulpje bij de opvoeding! En mijn post over de geef me de vijf methode.


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *