Romy Boomsma is thuisblijfmoeder

romy boomsma

Romy Boomsma is thuisblijfmoeder. Haar man Arie Boomsma is de kostwinner van het gezin. Romy (28) is bekend vanwege haar mooie Instagram account waar ze onder andere  foto's laat zien van haar leven.

Romy Boomsma: thuisblijfmoeders krijgen kritiek

In een recente column in Vogue Nederland schrijft ze over feminisme, en hoe vaak ze als thuisblijfmoeder geconfronteerd wordt met het oordeel dat je het als vrouw niet goed doet als je niet buitenshuis werkt.  Onder de noemer van feminisme voelt Romy Boomsma regelmatig het oordeel dat ze door fulltime te moederen een stap achteruit heeft gezet, en ouderwets leeft.

Sterker nog, een tijdje terug schreef Loes Reijmer een venijnige column over Romy Boomsma.

Financiële onafhankelijkheid en de kans op echtscheiding

Romy schrijft ook over de bekende roep om financiële onafhankelijkheid. 'Maar in hoeverre ben je nog echt onafhankelijk van elkaar als je samen kinderen krijgt?' schrijft ze.

Ook de bekende statistiek waarmee overheid en traditionele feministes graag gooien, dat 1 op de 3 huwelijken sneuvelt is Romy niet onbekend. 'Ik weiger in die wat-als-modus' te leven is haar antwoord. 'Liever geloof ik in romantiek, dan in het uitzetten van vangnetten.'

Feminisme zoals het hoort te zijn

Feminisme begon ooit om vrouwen meer mogelijkheden en vrijheid te bieden. Maar dankzij de verheerlijking van de arbeidsparticipatie als weg naar geluk, kregen vrouwen simpelweg een ander keurslijf.

'Er is een generatie vrouwen is die zich feminist noemt en doet alsof emancipatie alleen maar draait om het hebben van een baan, om carrière maken naast het moederschap.'

Ik ben het met Romy eens als ze schrijft dat de vrijheid om zelf te beslissen hoe je je leven inricht pas echt feminisme is. Romy:

'Modern feminisme is een breed begrip. Voor mij draait het om het kennen van je eigen kracht als vrouw, het maken van eigen keuzes waar je achter staat en je niet te vormen naar wat een ander van je probeert te maken, of van je verwacht.

Meer weten over Romy Boomsma?

Romy Boomsma is 28 jaar oud, en getrouwd met Arie Boomsma, die bekend is van tv. Lees Romy Boomsma's hele column op de site van Vogue. Haar Instagram account vind je hier.


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *