Portet van een kostwinnergezin: thuisblijfmoeder Esther en haar man Arnoud

Kostwinnersgezin
Bron: Youtube. Pak de pek en veren: thuisblijfmoeder én een houtkachel!

In het Reformatorisch Dagblad kwam ik een leuk portret tegen van het kostwinnersgezin van Arnoud (28) en Esther Lugtenberg (23).

Man burn-out en thuisblijfmoeder worden

Arnoud en Esther begonnen als tweeverdieners, maar toen hun zoontje Thijs 1 werd, stopte Esther met haar werk als verpleegkundige. Een opvallende keuze omdat Arnoud op dat moment thuis was vanwege een burn-out. Ten tijde van het artikel was Arnoud overigens weer aan het werk.


Hypotheek gebaseerd op 2 salarissen

De keuze om fulltime thuis te blijven had grote financiële consequenties, want Arnoud en Esthers hypotheek was gebaseerd op twee salarissen. Door zuiniger te leven, lukt het hen om toch rond te komen.

Rondkomen van 100,- per week

Esther vertelt in het artikel in het RD dat ze rondkomen van 100,- per week.  Wie het blog van Adrianne Hooimeijer kent zal van dat bedrag niet zo erg onder de indruk zijn denk ik. Adrianne heeft een gezin met twee kinderen, en kwam een jaar lang rond van 50,-

Het gezin Lugtenberg investeerde om te bezuinigen in een houtkachel: dat scheelt in hun stookkosten. Daarnaast is Esther van plan om voor hun tweede kind wasbare luiers te gebruiken in plaats van pampers. Verder verkoopt ze kinderkleding via een webshop vanuit huis.

Wil jij ook bezuinigen op je boodschappen? Lees dan mijn post over Scoupy!

Film portret van een kostwinnersgezin

Op youtube staat een video portret van Arnoud, Esther en hun zoontje Thijs. Je ziet daarin onder andere Arnoud hout hakken en de houtkachel stoken.

Onbegrip vanuit kerkelijke kring op keuze voor fulltime moederen

Opvallen in het artikel vond ik dat Esther vertelt dat ze weinig begrip kreeg vanuit hun kerkelijke kring. Ze zegt hierover in het artikel in het RD

'Ik kreeg zelfs andere baantjes aangeboden. Allemaal goed bedoeld natuurlijk, maar voor ons was het een bewuste keuze om te stoppen met werken.'

Reacties op dit verhaal

Er wordt wisselend gereageerd op het verhaal van kostwinner Arnoud en thuisblijfmoeder Esther. Allereerst krijgen ze er van langs omdat ze een houtkachel stoken, wat slecht zou zijn voor het milieu. Daarna zetten sommige reageerders vraagtekens bij de keuze om fulltime te moederen als je man thuis zit met een burnout.

Maar daarnaast zijn er ook positieve reacties van mensen die het gezin Lugtenberg het beste wensen!

Tot slot

Het portret van Esther en Arnoud Lugtenberg is een portret van twee mensen die buiten de lijntjes durven te kleuren. Ze maken andere keuzes dan gangbaar is.

Meer weten?

Lees dan het artikel Familie Lugtenberg leeft rustig met de hand op de knip.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *