Alwéér een opvoedcursus?!

Petra van Noord is wat je noemt 'gepokt en gemazeld' als moeder en opvoeder.

Er was namelijk een periode in haar leven, dat het met twee van haar drie dochters helemaal niet goed ging. Ze gingen door diepe dalen. En Petra dus ook!

Mommmy blaming

In die moeilijk tijd verlangde Petra naar positieve ondersteuning en begeleiding. Maar dat bleek nog niet zo makkelijk. Ze voelde zich onbegrepen en veroordeeld vanwege het gedrag van haar kinderen. 'Je krijg het gevoel dat mensen vinden dat het jouw schuld is,' zegt ze daar nu over.

Sleutel tot goed opvoeden

Maar uiteindelijk bracht deze moeilijke periode haar een waardevol inzicht: als ouder ken je de kracht en kwaliteiten van je kinderen. Dát is de sleutel die de deur opent om hen te helpen.

En die sleutel wil Petra andere ouders ook aanbieden. En dat doet ze gelukkig niet met het zoveelste opvoedboek, maar met de online opvoedcursus 'Elk kind lekker in z'n vel'.

Wij stelden Petra wat (kritische) vragen.

Hoe kwam je op het idee deze online cursus te schrijven? Er zijn al zoveel cursussen!

Ik geef sinds 2006 cursussen aan ouders. Anno 2014 hebben ouders vaak volle agenda's. Daardoor is het lastig om ook nog eens een cursus buitenshuis in te plannen. Ik heb daarom een online leerprogramma ontwikkeld dat je kunt volgen wanneer, en waar je maar wilt.

Wat voegt jouw cursus toe aan het bestaande aanbod?

Ik weet, uit eigen ervaring, dat opvoeden niet altijd makkelijk is. Als moeder heb je soms behoefte aan handvatten. Maar ook aan begrip, ondersteuning en een luisterend oor. Daarom is aan deze cursus een online community verbonden waarin moeders elkaar kunnen opzoeken. Daarnaast kun je webinars volgen, waarin je vragen kunt stellen.

De lessen bevatten waardevolle en inspirerende informatie. Geen hoogdravende theorieën maar filmpjes, tips, oefeningen en direct toepasbare gereedschappen die je meteen in de praktijk kunt gebruiken.

Wat deze cursus bovendien extra bijzonder maakt, is dat hij dynamisch is. De cursus is voortdurend in ontwikkeling, en wordt continu afgestemd op de vragen en behoeften van ouders. Dus geen theoretisch geneuzel, maar echt over onderwerpen waar mensen vragen over hebben.

Waarom zou iemand deze cursus moeten volgen?

Het klinkt misschien idealistisch, maar wat mij betreft zou elke moeder een cursus als deze moeten volgen. Bijna alle ouders bereiden zich als vanzelfsprekend voor op de bevalling. Waarom zou je dat niet ook op het gebied van ouderschap en opvoeding doen?

Uitgangspunt

Mijn uitgangspunt is dat elke ouder zijn of haar kind gelukkig wil zien.  Maar hoe word je gelukkig, en wat doe je als er problemen zijn?

Ik geloof dat een mens gelukkig is als hij zijn ambities waar maakt. En met ambities bedoel ik  niet 'carrière maken'. Maar je passie volgen, je kwaliteiten inzetten en doen waar je blij van wordt. Ik zie de verwezenlijking van je potentie als de weg naar geluk.

Voor wie is de cursus bedoeld?

Mijn doelgroep is moeders van kinderen tussen de 8 en de 18 jaar. Moeders die het beste uit zichzelf willen gebruiken, om hun kinderen te laten opgroeien op hun eigen, unieke manier.

Uit hoeveel delen bestaat de cursus en wat zijn de kosten?

Je kunt de cursus vanaf 1 maand in de vorm van een abonnement volgen. Het programma duurt maximaal 6 maanden. De cursus bestaat uit 6 modules die onderverdeeld zijn in 26 lessen. Als je de cursus volgt krijg je:

  • Elke week een lesbrief met daarin de verschillende modules
  • Een mp3-bestand
  • Deelname aan de online community
  • Deelname aan het maandelijkse webinar
  • Exclusief toegang tot een online inspiratiekaartenset

Denk ook eens aan tarotkaarten als hulp bij de opvoeding!


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *