Een deugdelijke opvoeding

opvoeden met deugden

Er leiden vele wegen naar Rome.
Er leiden vele wegen naar een evenwichtig, volwassen mens.

Het is maar net welke weg jouw voorkeur heeft, Net zoals er ontelbare variaties van bijvoorbeeld jam zijn, zo zijn er ook ontelbare variaties van opvoedmethodes in Moederland.

En dan te bedenken dat nog niet eens zo lang geleden, kinderen 'vanzelf' groot werden! Zonder dat hun heel ouders bewust met hun opvoeding bezig waren. Opvoeden gebeurde simpelweg in het dagelijks leven.

Maar dat is anno 2014 wel even anders.

Enkele opvoedmethodes

 

Opvoeden met deugden

Over opvoeden met deugden kwam recent een nieuw boek uit. Het is geschreven door Annelies Wiersma en heet Opvoeden met deugden.
Ooit zat Wiersma met de handen in het haar over haar zoontje. Haar zus attendeerde haar toen op het Amerikaanse Virtues Project. Deze aanpak bleek een uitkomst voor Annelies. Het gaf haar houvast in de dagelijkse praktijk met haar zoontje. Een manier om met hem om te gaan.
Ze werd zo enthousiast dat ze er voor zorgde dat Het Deugdenproject ook in Nederland op de kaart kwam. Dat resulteerde in diverse boeken en cursussen voor ouders.

Opvoeden met deugden

Opvoeden met deugden is in een persoonlijke stijl geschreven. Annelies Wiersma gebruikt haar eigen ervaringen om deze opvoedingsmethode uit te leggen. Dat maakt de methode toegankelijk en praktisch. Alle verschillende deugden worden behandeld.

Parallellen met kernkwaliteiten

Hier en daar roept de beschrijving van de deugden associaties op met kernkwaliteiten. Wiersma stelt dat iedereen álle deugden in zich heeft. Maar bij de één zie je bijvoorbeeld vooral de deugd van de vastberadenheid tot ontwikkeling komen. En bij een ander bijvoorbeeld geduld.
En net als bij kernkwaliteiten kun je soms doorschieten in een deugd.

Hulp nodig bij de opvoeding?

Zit je soms met je handen in het haar als gaat om de opvoeding van je kinderen? Dan is Opvoeden met deugden een praktische handreiking. Zeker omdat de methode wordt beschreven door een ervaringsdeskundige: een moeder!
Een prettige bijkomstigheid is dat er in het hele land cursussen worden gegeven over deze methode.

Praktische informatie

Opvoeden met deugden is voor 19,95 te koop bij bol.com.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

 

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *