Economische zelfstandigheid en de Nederlandse vrouw

Nederlandse vrouw vindt economische zelfstandigheid belangrijk, maar handelt er niet naar

Drie op de vier Nederlanse vrouwen vindt het belangrijk om economisch zelfstandig te zijn. Maar minder dan eenderde is bereid om meer uren buitenshuis te gaan werken. Dit blijkt uit een peiling van Maurice de Hond onder 1800 Nederlanders.

Aan hun partner of gezinssituatie ligt dat niet:

'Ruim acht op de tien vrouwen geeft aan dat ze van hun partner alle ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen, door bijvoorbeeld een baan. Meer dan de helft van de mannen is bereid om hiervoor minder te gaan werken en meer voor de kinderen te zorgen. Vrouwen die economisch afhankelijk zijn, krijgen evenveel ruimte als vrouwen die financieel wel op eigen benen staan. Leeftijd, opleidingsniveau en gezinssamenstelling zijn hierop nauwelijks van invloed.'

Aantal kinderen heeft wel invloed

Wat wel invloed heeft op de bereidheid de daad bij het woord te voegen is het aantal kinderen. Hoe meer kinderen, hoe minder aanstalten vrouwen maken om (meer uren)  buitenshuis te gaan werken.

Nederlandse vrouwen kiezen 'the road less traveled'

Nederlandse vrouwen leggen in bepaalde fases van hun leven, hun prioriteiten dus meer bij hun kinderen en gezin, dan bij economische zelfstandigheid.

Economisch is de Nederlandse vrouw dan misschien niet zelfstandig, maar emotioneel en mentaal wel. Want de Nederlandse vrouw durft te leven naar wat zij belangrijk vindt. Ze heeft de moed haar eigen weg te gaan. En dat heeft ze altijd al gedaan. Lees er De vrouw des huizes van Els Kloek maar op na!

Lees het persbericht van de Nederlandse Vrouwenraad.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *