Op zoek naar evenwicht

In Kekmama, een aangenaam evenwichtig artikel over de verschillende keuzes die vrouwen maken als moeder.

Een citaat: 'Wie als moeder fulltime werkt wordt vaak schuin aangekeken. Maar ook als thuisblijfmoeder krijg je nogal eens kritiek. Hoog tijd voor verandering. Doe wat bij je past, wat voor ambitie je ook hebt.'

Bij deze laatste open deur willen wij wel een voorzichtige kanttekening plaatsen: want heb je eenmaal kinderen, dan gaat het natuurlijk niet alléén meer om jouw belangen. Het argument: 'Als ik buitenshuis werk, ben ik een veel leukere moeder,' mag best waar zijn, maar zou je kind dat ook vinden?

Hoe is de balans tussen het geluk van je kind, en jouw geluk? En betekent jouw geluk automatisch geluk voor je kind?

Het artikel in Kek mama


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

7 reacties

  1. Wederom wordt het kind weer vergeten in de hele discussie. Dat zegt wel wat over de manier waarop in de maatschappij naar kinderen wordt gekeken.

  2. Wederom wordt het kind weer vergeten in de hele discussie. Dat zegt wel wat over de manier waarop in de maatschappij naar kinderen wordt gekeken.

  3. Mijn kinderen zijn blij dat hun moeder niet in een blog uitwijdt over de onderbroeken die ze draagt! Ze zijn niet anders gewend dan dat en hun vader en hun moeder werken en de taken thuis eerlijk verdelen. Ze zijn gewend zelf oplossingen voor problemen te bedenken op de momenten dat er even geen mama of papa voorhanden is. Voor ons gezin geldt: het gaat niet om de hoeveelheid tijd die je met elkaar doorbrengt, maar om de invulling van die tijd. Hierbij heeft echte aandacht voor elkaar de prioriteit.

  4. Mijn kinderen zijn blij dat hun moeder niet in een blog uitwijdt over de onderbroeken die ze draagt! Ze zijn niet anders gewend dan dat en hun vader en hun moeder werken en de taken thuis eerlijk verdelen. Ze zijn gewend zelf oplossingen voor problemen te bedenken op de momenten dat er even geen mama of papa voorhanden is. Voor ons gezin geldt: het gaat niet om de hoeveelheid tijd die je met elkaar doorbrengt, maar om de invulling van die tijd. Hierbij heeft echte aandacht voor elkaar de prioriteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *