Reacties

Ongestoord sterven: een ruimere kijk op orgaandonatie — 11 reacties

 1. Ik heb het stuk in de Ad gelezen, waar je naar toe linkt en nog een aantal van dit soort verhalen. Precies dit is de reden dat ik geen donor ben. Ik sta helemaal niet achter de lijdensweg die het voor de nabestaanden is en ook niet achter de procedure. Daarbij vind ik de reclames walgelijk. Die gaan alleen maar over de donor ontvanger, er is totaal geen aandacht voor de donor en diens nabestaande.

 2. Vroeger had ik een donorcodicil. Nu sta ik geregistreerd als niet donor. Je schrijft precies over mijn bezwaren en hersendood is niet dood. Dat een donor die nog leeft geen verdoving of pijnstilling krijgt vind ik ook een erg nare gedachte. Als ontvanger zou me dat vreselijk lijken dat een ander mens zo voor mij zou kunnen hebben geleden.
  Ik ben dus geen donor en ik wil ook niks ontvangen.

 3. Vroeger had ik een donorcodicil. Nu sta ik geregistreerd als niet donor. Je schrijft precies over mijn bezwaren en hersendood is niet dood. Dat een donor die nog leeft geen verdoving of pijnstilling krijgt vind ik ook een erg nare gedachte. Als ontvanger zou me dat vreselijk lijken dat een ander mens zo voor mij zou kunnen hebben geleden.
  Ik ben dus geen donor en ik wil ook niks ontvangen.

 4. Een vrouw die zwanger is, kan haar zwangerschap uitdragen, wondjes genezen, poepen en plassen gaat gewoon door.
  Ik ben heel kritisch wat betreft orgaandonatie en ik krijg daardoor veel negative reacties. Alsof ik iemand iets niet zou gunnen. Maar daar gaat het helemal niet om. De wetenschap weet nog maar heel weinig van de werking van de hersenen af.
  Maar wil jij dan met een orgaan in je lijf lopen van iemand die mogelijk heeft liggen creperen van de pijn. Maar het niet meer heeft kunnen aangeven?
  Ik ben eens geopereerd en de verdoving werkte niet. De chirurg opereerde ondanks mijn gegil gewoon door. Ik gun dit niemand.

 5. Een vrouw die zwanger is, kan haar zwangerschap uitdragen, wondjes genezen, poepen en plassen gaat gewoon door.
  Ik ben heel kritisch wat betreft orgaandonatie en ik krijg daardoor veel negative reacties. Alsof ik iemand iets niet zou gunnen. Maar daar gaat het helemal niet om. De wetenschap weet nog maar heel weinig van de werking van de hersenen af.
  Maar wil jij dan met een orgaan in je lijf lopen van iemand die mogelijk heeft liggen creperen van de pijn. Maar het niet meer heeft kunnen aangeven?
  Ik ben eens geopereerd en de verdoving werkte niet. De chirurg opereerde ondanks mijn gegil gewoon door. Ik gun dit niemand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>