Naar New York met kinderen

Door Kim

Een citytrip naar New York is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je kinderen hebt. Toch is het de moeite van het overwegen waard. New York is zowel voor volwassenen als kinderen een leuke stad waar ontzettend veel te doen is. Wij zetten wat handige tips voor je op een rijtje.

De vlucht 

Een reis naar New York begint natuurlijk met het boeken van vliegtickets. Kies als het even kan een directe vlucht, dat scheelt een hoop gesleep. Bereid je goed voor: het is een behoorlijk lange vlucht. Zorg dus voor voldoende speelgoed (een tablet is ideaal, alhoewel de meeste vliegtuigen tegenwoordig voor elke passagier een eigen entertainment system hebben) en trek je kinderen comfortabele kleren aan.

Check thuis alvast in

Zorg dat je thuis alvast incheckt: dit kan 24 uur van tevoren en je hebt dan de eerste keus bij het uitzoeken van de stoelen. Kies stoelen in de buurt van de toiletten en zorg natuurlijk dat jullie naast elkaar zitten. Blijkt eenmaal onderweg het vliegtuig deels leeg te zijn, dan kun je aan de stewardess vragen of jullie naar een lege rij mogen verhuizen zodat je kind lekker kan spelen en slapen.

In New York

Eenmaal in New York zal je kind (en jij ook) de eerste dagen last hebben van een jetlag. Probeer zoveel mogelijk het nieuwe ritme op te pikken en laat je kind niet teveel en zeker niet te lang overdag slapen. Wees overdag ook lekker actief. Bezoek bijvoorbeeld een van de vele speeltuinen in Central Park of een van de andere leuke playgrounds.

Natuurlijk wil je tijdens je bezoek aan New York de bekende bezienswaardigheden zoals het Vrijheidsbeeld bezoeken en ook dat is in principe geen probleem met kinderen - wissel het gewoon af met andere activiteiten, zoals een bezoek aan een megaspeelgoedwinkel of een boottocht.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *