Buikdans: de oorspronkelijke vrouwenbeweging
Ken je dat gevoel dat je de hele dag druk bent, met vlekken op je kleren en kinderen die je geen moment rust gunnen? Het Moederschap kan allesoverheersend zijn. Dan is het goed om te herinneren dat je ook nog Vrouw bent. En wat is er vrouwelijker dan de oorspronkelijke vrouwenbeweging: Buikdans
Waar denk je aan bij buikdans?
Waar denk jij aan als je het woord Buikdans hoort? Een sexy dans? Een soort striptease act? Shakira? Een mes in de rug van het feminisme? Hoewel Buikdans beelden oproept van voluptueuze vrouwen in weelderige kostuums, verleidelijke bewegingen en exotische muziek was het eigenlijk de allereerste vorm van zwangerschapsgym! Als vrouw in de prehistorie waren je kansen je vruchtbare leven te overleven slecht.
Buikdans als zwangerschapsgym!
Door buikdans leerden meisjes hun buikspieren te oefenen, ademhalingsoefeningen te doen, en zich te concenteren op het isoleren en versterken van spieren. Als een vrouw dan ging bevallen, dansten vriendinnen familie om haar heen om haar te helpen. Zo vierden ze het begin van leven en vergrootten tegelijkertijd de kans de bevalling te overleven voor zowel moeder als kind. Buikdans is de meest pure vorm van de natuurlijke kracht van een vrouw. Buikdans had dus niets te maken met het behagen van mannen!
Buikdans is een isolatiedans
Technisch gezien is Buikdans een isolatiedans: je beweegt bepaalde lichaamsdelen terwijl de rest van het lichaam stil is. De bewegingen die hieruit voort komen zijn sensueel en mysterieus. Een belangrijk onderdeel zijn de heup- en buikbewegingen. Daar dankt Buikdans haar naam dan ook aan tot ergernis van veel buikdanseressen, want ook de armen, handen en het bovenlichaam zijn belangrijk. Zij geven daarom de voorkeur aan de term Oriëntaalse Dans. Omdat de dans 'nonimpact' is, is hij zeer geschikt om te herstellen na een bevalling. Heel veel vrouwen ervaren de weldadige uitwerking op hun lichaam, hun gezondheid, hun gevoelens en hun spiritualiteit. De bewegingen van Buikdans trainen alle spieren op een zachte manier waardoor lichaamshouding en lichaamsbeweging verbeteren.
Sommige bewegingen hebben een symbolische betekenis, afgeleid uit de natuur en het leven zelf, zoals kameel, golven, vuur, water, aardbeving, slang, etc. Buikdans is een sensuele, vrouwelijke, vrolijke, mystieke en zeer expressieve dansvorm
Ontdek je Innerlijke Godin!
Het maakt niet uit of je jong of oud bent, dun of dik: iedereen kan buikdansen. Buikdansen is gebaseerd op je persoonlijke interpretatie: je laat jezelf zien! Buikdansen is nog gezond ook. Het maakt je sterker, flexibeler, helpt je een gezond gewicht te krijgen, zorgt voor een betere houding, vitaliteit, sensualiteit en bovenal meer levensvreugde. Na een dag luiers verschonen, bemiddelen tussen ruzieënde kinderen brengt buikdans je weer bij jezelf. Bovendien verminderen de bewegingen van buikdans stress. De meeste vrouwen krijgen meer zelfvertrouwen en balans. Want wie is die mooie vrouw, met haar soepele bewegingen?! Je bent het zelf!
Ga je gang, je kunt het! Leer te buikdansen. Vind scharnieren in je lichaam waarvan je niet wist dat je ze had en blaas 'en passant' je relatie nieuwe romantiek in. Buikdans gaat over vreugde, het leven, emotie en jezelf leren kennen.
Doe mee aan de oudste Vrouwenbeweging en vier je moederschap met buikdans!
Als ik aangekoekte pannen sta af te wassen, dan Shimmy ik met mijn heupen, en terwijl mijn billen dansen, en de kinderen mij uitlachen, herinner ik me weer dat ik Vrouw ben! Voor mij is Buikdans een welkome afwisseling in mijn dagelijkse bestaan. Buikdans heeft iets magisch.
Ontdek meer van Het Moederfront
Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.
Reacties
Buikdans: de oorspronkelijke vrouwenbeweging — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>