Moederdag: leuke dingen om jouw moeder mee te verrassen als je zelf ook moeder bent

hoe vier je moederdag als je zelf moeder bent

Op zondag 14  mei is het weer Moederdag.

De dag dat moeders verwend worden, en in het zonnetje worden gezet.
Van Nick kreeg ik onderstaand artikel over Moederdag!

Moederdag: leuke dingen om jouw moeder mee te verrassen als je zelf ook moeder bent

Zondag 14 mei is het weer Moederdag.
De dag waarop moeders weer eens extra verwend mogen worden.
Nu je zelf moeder bent, is deze dag misschien nog wel specialer geworden.  Niet alleen wil je je moeder verwennen, maar ook word je zelf in de watten gelegd.
Toch lastig om die twee soms te combineren. Aan de ene kant wil je van je eigen gezin genieten en aan de andere kant ook heel graag even naar je moeder toe.
Maar hoe pak je dit dan aan?

Tref de juiste voorbereidingen

Begin tijdig met het treffen van voorbereidingen. Welk Moederdag kado kies je voor haar? Wanneer wil je iets leuks ondernemen?

Pin je niet vast op Moederdag zelf.

Hoewel heel Nederland dan Moederdag viert, betekent dit natuurlijk niet dat je je moeder niet op een andere dag mag verrassen. Wil je op deze zondag gewoon bij je eigen gezin zijn?
Spreek dan met je moeder een andere dag af. Dat vindt ze vast geen enkel probleem en zo geniet je van beide werelden.

Vermijd een (te) drukke planning

Het is erg belangrijk om een te drukke planning zoveel mogelijk te vermijden. Hoe ziet jouw Moederdag er uit als je ook nog eens langs je eigen moeder, schoonfamilie en zelfs nog wel stiefmoeders of bonusmoeders moet?
We voelen vaak een veel te grote verplichting op dit soort dagen. Maar hierdoor verlies je jezelf wel een beetje uit het oog.
Ook jij hebt het recht om te genieten van Moederdag.

Kies voor spreiding

Probeer daarom in gesprek te gaan en deze momenten te spreiden. Het hoeft inderdaad niet op Moederdag. Laat de planning je niet in de weg staan van je eigen plezier.
Het is veel prettiger als je voor alle belangrijke vrouwen in je leven écht de tijd kunt nemen, een persoonlijk cadeau kunt geven en niet constant hoeft te haasten.

Hoe kies je het beste Moederdag cadeau?

Met Moederdag wil je natuurlijk niet met lege handen verschijnen. Maar wat geef je met Moederdag? Wat zijn nu echt cadeaus waar je haar blij mee kunt maken?
Probeer de standaard cadeaus een beetje te vermijden. Natuurlijk is alles wat je geeft goed. Maar opnieuw een bos bloemen, een doos chocolaatjes of parfum is wel een beetje saai.
Bovendien zijn het cadeaus die uiteindelijk in de prullenbak belanden. Daarom is het leuker om iets te geven wat echt bewaard kan blijven.

Het beste Moederdag cadeau is...

Het beste Moederdag cadeau is – als je het ons vraagt – altijd heel persoonlijk.
Zelfs een beetje sentimenteel. Een cadeau dat echt vanuit het hart kan worden gegeven. Denk bijvoorbeeld aan een Moederdag sieraad.
Kies bijvoorbeeld voor een moeder-dochter armband of laat een sieraad graveren met de initialen van haar kinderen. Dit zijn betekenisvolle cadeaus en zullen vrijwel altijd in de smaak vallen.

Moederdag cadeau met een klein budget

Maar zelfs met een klein budget is het mogelijk om je moeder echt het beste cadeau te geven. Dit hoeft namelijk niet veel geld te geven.
Schrijf bijvoorbeeld eens een lange brief en laat haar weten wat ze voor je betekent heeft. Dit zijn dingen die veel te weinig gezegd worden en recht uit je hart komen.
Dat wordt altijd gewaardeerd.

Moederdag leestip

 
Hoe vier jij Moederdag het liefst?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *