Maak je badkamer kindvriendelijk in 7 stappen

kindvriendelijke badkamer>Een kindvriendelijke badkamer creëren is belangrijk voor ouders die de badtijd willen omtoveren tot een veilige en plezierige ervaring voor hun kleintjes. 

Hier zijn enkele waardevolle tips om je te helpen bij het kindvriendelijk maken van je badkamer, zodat het een geweldige plek wordt voor zowel ouders als kinderen.

Stap 1: veiligheid boven alles

Bij het inrichten van een kindvriendelijke badkamer is veiligheid de hoogste prioriteit. Zorg ervoor dat je scherpe randen van meubels afdekt met hoekbeschermers en dat gevaarlijke schoonmaakmiddelen buiten het bereik van kinderen worden opgeborgen. Een stevig vergrendeld medicijnkastje is ook een must-have.

Stap 2: kleurrijk en speels design

Kinderen houden van kleurrijke en speelse omgevingen. Overweeg om de badkamer op te fleuren met vrolijke kleuren en leuke patronen.
Kies bijvoorbeeld voor heldere tegels of verf de muren in levendige tinten. Je kunt ook badmatten en handdoeken met kindvriendelijke motieven toevoegen om de ruimte aantrekkelijker te maken voor je kleintje.

Stap 3: een handige opstap

Om je kind te helpen zelfstandig te worden bij het tanden poetsen en handen wassen, kan een opstapje van pas komen. Dit maakt het voor hen gemakkelijker om bij de wastafel te komen. Kies een stevig en anti-slip opstapje om ongelukken te voorkomen.
kindvriendelijke badkamer

Stap 4: de juiste douchekop

Een kindvriendelijke douchekop kan een wereld van verschil maken bij het wassen van je kinderen. Kies een douchekop met verschillende sproeipatronen en een verstelbare hoogte, zodat je de straal kunt aanpassen aan de behoeften van je kind. Ze zullen genieten van de speelse waterstralen tijdens het douchen!

Stap 5: maak gebruik van opbergruimte

Met kinderen in huis heb je altijd extra opbergruimte nodig. Installeer planken of manden waarin je hun badspeelgoed, shampoo en andere benodigdheden kunt bewaren. Dit helpt niet alleen bij het organiseren van de ruimte, maar maakt het ook gemakkelijker voor je kinderen om hun spullen op te ruimen wanneer ze uit bad komen.

Stap 6: een leuk vrijstaand bad

Kinderen houden ervan om te spelen in bad, en een vrijstaand bad kan een geweldige toevoeging zijn aan een kindvriendelijke badkamer. Kies een bad met een comfortabele vorm en afgeronde randen, zodat je kinderen veilig kunnen spetteren en spelen. Voeg wat kleurrijke badspeeltjes toe om in bad te gaan plezierig te maken.
vrijstaand bad kinderen

Stap 7: verlichting en ventilatie

Zorg ervoor dat de badkamer goed verlicht en goed geventileerd is. Goede verlichting helpt bij het voorkomen van ongelukken. Een goede ventilatie voorkomt schimmelvorming en houdt de lucht fris en gezond.
Dit is een gastartikel

Nawoord

Tot slot zou ik hier nog aan toe willen voegen dat een zogenoemde thermostaatkraan ook erg handig is. Daarmee voorkom je dat je kind ineens gloeiend heet water of ijskoud water over zich heen krijgt.

Leestip

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *