Lieke van Lexmond: bemoei je niet met mijn moederschap!

lieke van lexmond moederschap

Toen actrice en presentatrice Lieke van Lexmond 4 weken na de bevalling alweer aan het werk ging, leverde haar dat een storm van kritiek op.

Het was niet de eerste keer dat de prille moeder onder vuur lag. Eerder kreeg ze al boze reacties omdat ze had gefietst met haar baby op haar buik in een draagzak.

En ze is de kritiek zat.

'Bemoei je lekker met je eigen leven. Ik ben een lieve moeder,' aldus Lieke.

Zo snel weer werken is niet stoer

Tegelijkertijd durft ze ruiterlijk toe te geven dat ze, na 4 weken alweer aan het werk gaan, niet ideaal vond. In het AD zegt ze daar over:

'Er zat wel heel weinig tijd tussen de bevalling en het moment dat ik weer aan het werk ging. Gelukkig was ik snel hersteld, maar ik zag best op tegen deze samenloop van omstandigheden. Stoer dat ik zo snel weer werkte? Nee, dat vind ik niet. Je moet lekker de tijd nemen, wennen aan hoe je wereld op z'n kop is gezet. Nu was het fijn dat ik die kleine bij me kon hebben en vond ik het heel bijzonder om weer aan zo'n leuk programma te werken. Maar eerlijk gezegd zou ik het niemand aanbevelen.'

Vrouwen mogen best even bijkomen van de bevalling

Lieke van Lexmond breng hiermee een welkome nuance aan. Want anno 2014 is de algemene boodschap toch dat een kind betaalde arbeid beslist niet in de weg mag staan.

Vijf jaar geleden verscheen de Franse minister van Justitie, Rachida Dati (43) vijf dagen na haar keizersnede op stiletto naaldhakken weer op haar werk.

Ook dat zorgde voor veel commotie. Veel vrouwen vreesden dat de periode van herstel na de zwangerschap onder vuur zou komen te liggen.

Daarom is het fijn dat Lieke van Lexmond beide kanten belicht. Het was fijn om zulk leuk werk te doen, maar de timing was niet ideaal.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Ga ik toch ook even " kritiek" hebben.
    Het is geen draag zak.... maar een draagdoek 😉
    Verder heb ik alleen maar respect voor moeders in de spotlight.
    Lijkt mee heel lastig als je weet dat er voor langere tijd een leuke klus aan zit te komen en als je die afwijst, moet je maar zien wat je te doen krijgt en of het net zo leuk wordt. Ik denk dat ze soms ook gewoon niet heel veel te kiezen hebben, want een presentatrice is zo gevonden. Er zijn meer mensen die het werk willen doen, dan dat er banen zijn.

    Dus Lieke, mocht je het lezen. Je bent gewoon een topwijfie! En dat je draagt maakt je des te leuker en stoerder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *