Reacties

Moederen met de Franse slag — 6 reacties

  1. Met vier kindjes ben ik geloof ik ook zo ń bakfietsmama...in Brabant weliswaar. Maandag speelafspraken voor dochter en zoon1, dinsdag spelen voor dochter en schaakles voor zoon 2, woensdag zwemles voor dochter en fysiotherapie voor zoon1, voetbal voor zoon 1 in de avond, donderdag speelafspraken voor zoon 1 en 2, vrijdag speelafspraken voor zoon 1 en zoon 2, zaterdag judo voor dochter, voetbalwedstrijden voor zoon 1 en zondag....familiebezoek en uitstapjes en uitgeteld op de bank...

  2. Mijn kinderen zijn nog te klein voor ' buitenschoolse activiteiten', 3 uurtjes peuterschooltje per dag is voor zoon al hele activiteit op zich!:-) ik denk wel dat ik het zelfde principe erop na ga houden als mijn ouders: een of twee dingen die ze mogen doen, en als ze het niet meer leuk vinden, wel het seizoen/beurtenkaart etc. afmaken.
    Ik woon in Antwerpen, veel kinderen gaan hier naar scouting of chiro, dat is echt wel leuk omdat de kinderen er veel vrienden maken en dingen doen zoals kamperen. Ik zie hier ook wel de gezinnen die in het weekend sjouwen naar ballet- en zwemles natuurlijk, maar heb t vermoeden dat hier meer de 'Franse manier' van opvoeden wordt aangehouden. Maar ik zeg ' vermoeden' omdat ik t nog nooit echt onderzocht heb!:-)

  3. Mijn kinderen zijn nog te klein voor ' buitenschoolse activiteiten', 3 uurtjes peuterschooltje per dag is voor zoon al hele activiteit op zich!:-) ik denk wel dat ik het zelfde principe erop na ga houden als mijn ouders: een of twee dingen die ze mogen doen, en als ze het niet meer leuk vinden, wel het seizoen/beurtenkaart etc. afmaken.
    Ik woon in Antwerpen, veel kinderen gaan hier naar scouting of chiro, dat is echt wel leuk omdat de kinderen er veel vrienden maken en dingen doen zoals kamperen. Ik zie hier ook wel de gezinnen die in het weekend sjouwen naar ballet- en zwemles natuurlijk, maar heb t vermoeden dat hier meer de 'Franse manier' van opvoeden wordt aangehouden. Maar ik zeg ' vermoeden' omdat ik t nog nooit echt onderzocht heb!:-)

  4. Er wordt door schoolartsen wel gevraagd of je kind op een sport zit, en als je met zwemles wacht tot het schoolzwemmen start (als dat inmiddels al niet is wegbezuinigd) heb je wel een probleem, want dan moet jouw kind als een van de weinigen in het instructiebad starten, anderen hebben allang hun diploma. Maar ik denk dat je collega-moeder uit Amsterdam vooral doelt op Amsterdam zuid. Niet op de wijken Slotervaart of de Bijlmer..

  5. Wij wonen op het platteland in Brabant, 5 km van een dorp af. Onze kinderen hebben ieder 1 activiteit. Ze willen ook niet meer. In de winter breng ik ze met de auto, maar als het 's avonds nog licht is, dan gaan ze met de fiets. Ze zijn ook al 13 en 14 jaar.

  6. Wij wonen op het platteland in Brabant, 5 km van een dorp af. Onze kinderen hebben ieder 1 activiteit. Ze willen ook niet meer. In de winter breng ik ze met de auto, maar als het 's avonds nog licht is, dan gaan ze met de fiets. Ze zijn ook al 13 en 14 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>