Hoeveel tv is verantwoord?

Als kind van de jaren zeventig was ik veroordeeld tot de woensdag- en zaterdagmiddag als ik tv wilde kijken, want alleen dan werden er kinderprogramma's uitgezonden.

Mijn favoriet was een grijzende meneer die in kleermakerszit voor een boom zat, met een gitaar in zijn schoot terwijl hij zong: 'In de Holle Bolle Boom, in de Holle Bolle Boom, in de Holle Bolle Boom, in de speelstraaaaaat!' En soms werd er zelfs gewoon niets uitgezonden, en was er een testbeeld!

Dat is anno 2012 anders: als kinderen willen kunnen ze 24 uur lang, kinderprogramma's kijken. En dus ziet de moderne ouder zich regelmatig voor het vraagstuk 'Hoeveel uur tv kijken is verantwoord?' gesteld.

Afgezien van de getergde ouders die zich wanhopig afvragen wat het juiste antwoord is, er ook ook een groep ouders die dankbaar gebruik maakt van de tv als oppas. Want zeg nou zelf: wat kan je kind gebeuren als het hij of zij als een zoutzak op de bank zit?!

Op het eerste gezicht inderdaad weinig, maar volgens experts, die uiteraard allerlei onderzoeken hebben gedaan over dit vraagstuk, is de tv in de rol van oppas uiteindelijk schadelijk.

Onderstaand filmpje is een hilarische illustratie van de tv als oppas!

Volg Het Moederfront op Twitter!

Banner468x60


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *