Kinderbed: wat zijn de opties, en waar op letten?

bedtijd

Als je zwanger wordt betreed je een nieuwe wereld. Met een eigen taal en begrippen. Denk aan termen als Natuurlijk Ouderschap, TummyTub, BabyBjörn en borstkolven.

'We gaan even een kinderbed kopen,' kondigt de optimistische toekomstige moeder aan. Ervaren moeders glimlachen. Want zij weten: 'Er is niets simpels aan een kinderbed kopen!'

Want kinderbedden heb je in allerlei soorten en maten. En vormen! En ze hebben ook nog allemaal verschillende namen. Daarom zetten wij de belangrijkste aandachtspunten op het gebied van kinderbedden voor je op een rij.

Kinderbedjes voor baby's

Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat er veel verschillende producten zijn om je kindje in te slapen te leggen!

  • Wieg
  • Hangmat
  • Mandje
  • Ledikantje
Eenvoudig ledikantje

Kinderbed voor peuters en kleuters

Bovenstaande slaapgelegenheden zijn maar beperkt bruikbaar. Kinderen groeien er er vrij snel uit. Of klímmen er zelfs uit! En dan is het dus tijd voor de volgende stap: een kinderbed.

Ook bij de keuze voor een echt kinderbed zijn er weer talloze opties. Van heel simpel, recht toe recht aan, tot heuse boombedden. Er zijn bedden met bergruimte, er zijn stapelbedden en er zijn bedden die je later kunt ombouwen tot een bureau.

Een kinderbed kiezen

Welk bed je kiest hangt af van je persoonlijke voorkeur, je budget en hoe lang je een kinderbed wilt gebruiken. Als je een kinderbed op de lange termijn wilt gebruiken, kies dan een bed dat kan worden omgebouwd tot bureau. Heb je weinig ruimte in huis? Dan is een kindbed met handige bedlades slim. Zo creëer je bergruimte onder het bed.

Bed met handige opberg lades

Als je kind oud genoeg is om mee te beslissen kun je hem of haar ook een stem geven. Maar houd in gedachten dat kinderen vaak voor heftige kleuren en modellen kiezen!

Zoals dit kinderbed:

kinderbed
Weet wat je doet als je je kind laat kiezen!

Conclusie 

Het juiste kinderbed kiezen is belangrijk. Want een goed kinderbed bevordert de nachtrust. En dat is goed voor de ontwikkeling van je kind. En voor jullie humeur.

 Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *