Echte emancipatie biedt ruimte aan vrouwelijke behoeften

Cherie Blair, voormalig Britse first lady, sprak op een bijeenkomst van de nederlandse organsisatie Talent naar de Top, en deed daar interessante uitspraken.

Vrouwen moeten zich niet aanpassen aan mannelijke gewoonten!

Cherie Blair:'Vrouwen moeten zich niet aanpassen aan mannelijke gewoonten. Ik was zelf zo vastbesloten om de mannen te verslaan, dat ik voorbijging aan mijn eigen vrouwelijke behoeften. Er waren nog geen vrouwelijke rolmodellen, en ik deed maar wat de mannen ook deden. Daarmee versloeg ik het systeem niet, maar versterkte ik het.'

Nederlands systeem van deeltijdwerk zo gek nog niet

Blair merkte ook op dat het Nederlandse systeem van deeltijdwerk zo gek niet is.

'Maar ik wil eerst weleens weten wat de nadelen daarvan zijn. Misschien zijn jullie er hier in geslaagd een goede balans tussen werk en privé te vinden voor man en vrouw. Ik heb altijd gevonden dat ik fulltime moest werken. Zelfs met de verplichtingen die ik op Downing Street had. Zonder geweldige nanny's was dat nooit gelukt.'

Het hele interview met Cherie Blair in de Trouw.

Volg Het Moederfront op Twitter!


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *