Ik heb u lief mijn Nederland!

Als het om ouderschap gaat, dan is er één land dat er telkens weer aan de haren wordt bijgesleept als ons grote voorbeeld, en dat is Zweden! Zweden wordt ons voorgespiegeld als een Walhalla voor ouders.

Maar menig Zweedse ouder blijkt jaloers te zijn op het Nederlands systeem! Wij hebben namelijk nog wél de keuze om fulltime voor onze kinderen te zorgen, en de band tussen ouder en kind is hier hecht, terwijl de Zweedse gezinsstructuur veel losser is. En weet je wel hoe bijzonder het is dat je in Nederland ook parttime interessant werk kunt doen?! Dat zijn geweldige verworvenheden.

Nederland Topland campagne

Uiteraard is het goed om van andere landen te leren, maar het is even belangrijk om je eigen land te waarderen. En daarom startte de Stichting Wereld Land een leuke campagne: . Ze maakten een speciale website waarop je een filmpje kunt insturen, waarin je vertelt wat jij zo fijn vindt aan Nederland. De site is alleen al een bezoekje waard om te zien wat andere Nederlanders waarderen aan ons land. De filmpjes duren niet langer dan één minuut, en je kunt je stem uitbrengen en zo aangeven wat je van een filmpje vindt.

Wekelijks wordt er een publieksprijs en een juryprijs uitgereikt. Eén van de prijzen is een strandhuis. Dus als je altijd al een strandhuis wilde is dit je kans. Maak een filmpje waarin je vertelt wat jij zo goed vindt aan Nederland, en stuur het in.

Geweldig aan Nederland vinden wij

  1. Dat je hier nog kunt kiezen voor fulltime moederen
  2. Dat Nederlandse vrouwen hun eigen weg durven te gaan
  3. De mogelijkheid om parttime, toch interessant werk te doen
  4. Dat Nederlandse kinderen zo gelukkig zijn

Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *