Hoe richt je de kinderkamer praktisch in?

kinderkamer
Bron afbeelding: http://www.stijlvolstyling.com/interieur-kids-hippe-babykamer-in-pastel/   

Ben je in blijde verwachting? En kies je voor een aparte kinderkamer? Dan komt er een leuk klusje bij: het inrichten van de kinderkamer. De meubels die je daarvoor nodig hebt, zoals een commode en een bedje, kent iedereen. Maar hoe richt je de kamer het meest praktisch in? Lees snel verder om het te ontdekken.

Tip 1: Het bedje naast de commode 

Voor jezelf is het makkelijk om het bedje naast de commode te zetten, zo hoef je niet bij het aankleden of verschonen een stuk te tillen. Het is het meest praktisch om het bed als middelpunt van de kamer te plaatsen en daaromheen de rest van de meubels te zetten. Zo hoef je de kleine van en naar het bed maar een klein stukje te tillen.

 Bron afbeelding: http://tessted.com/nursery-inspiration/

Tip 2: Let op warmte 

Voor de veiligheid is het belangrijk om het bed niet naast de verwarming te zetten. Als deze aan staat kan je kleine zijn of haar handjes eraan branden. Baby’s zijn nog veel gevoeliger voor deze warmte dan volwassenen. Let in de babykamer goed op de brandveiligheid en plaats voor de zekerheid een rookmelder als alarminstallatie, als je deze nog niet hebt.

 Tip 3: Zorg voor veel licht 

Als het ‘s morgens nog lang donker is, is het fijn om voldoende licht in de kamer te hebben wat je aan kan zetten. Maar fel licht is voor kleintjes niet prettig. Kies daarom voor een lamp die niet te fel licht geeft. Denk hierbij aan een lamp die langzaam aan gaat. Kies bijvoorbeeld voor een nijntje lamp, dat is niet alleen een lamp maar ook leuk om mee te spelen. Zorg er wel voor dat hij niet meer warm is.

Bron afbeelding: http://www.gadgetsentrends.be/shop/mrmaria-nijntje-lamp-klein/28/803/7449/

Tip 4: Multifunctionele meubels 

Is de kamer niet al te groot, maar wil je er wel veel spullen in kwijt? Kies dan voor multifunctionele meubels. Zo heb je meerdere meubels in één. Bijvoorbeeld een bureau of slaapbank onder een hoog bed. Laat de logeerpartijtjes maar beginnen. Daarnaast zijn er ook bedden met kasten eronder of met een uitschuifbaar bureau.

 Bron afbeelding: http://www.interieurdesigner.be/interieurtips/detail/kinderkamer-inrichten-tips-en-inspiratie 

Tip 5: Gebruik de hoogte van de kamer 

Vaak worden kasten allemaal op de grond neer gezet, zo is de kamer snel vol. Daarom is het slim om ook de hoogte van de kamer te gebruiken. Hang bijvoorbeeld wandplanken op, waar je de voorlees boeken op legt.  Zo heb je geen extra kast op de grond nodig en berg je efficiënt alle spullen op.

Bron afbeelding: http://tessted.com/nursery-inspiration/ 

Tip 6: Veiligheid in de kinderkamer 

Nadat je de babykamer zo praktisch mogelijk hebt ingericht, wil je geen zorgen hebben over de veiligheid van de kamer. Zorg daarom dat de kamer altijd goed opgeruimd is en er niks op de grond ligt waar je over kan vallen. Daarnaast heb je tegenwoordig ook babycamera’s die je gebruikt als camerabeveiliging, hiermee hou je de kleine in de gaten en zie je meteen als iets niet klopt in de kamer.

Nadat de kinderkamer helemaal is ingericht vindt het nieuwe gezinslid niet alleen een gespreid bedje, maar ook een mooi kamertje. Fleur de ramen eventueel op met mooie raamtekeningen.

Zie ook: Zelf een bureau maken en dromenvangers!

En wat vind je van een wasmand in de babykamer?

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

3 reacties

  1. Qua veiligheid lijkt het me niet heel handig, én een hemeltje waarin ze zichzelf op kunnen rollen (wat onze baby van toen een week of zes ook voor elkaar kreeg) én een vlaggenlijn aan het bedje 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *