Het onvoltooide kind

het onvoltooide kind

In september 2010 werd de behandelgrens van te vroeg geboren baby's verlaagd naar 24 weken.

In haar boek Het onvoltooide kind buigt journaliste en moeder Brenda van Osch zich over de vraag of dit een goede zaak is. Want veel van deze 'prematuurtjes' kampen later met allerlei handicaps.

Eva: geboren na 26 weken zwangerschap

Wat Het onvoltooide kind zo bijzonder maakt is dat Brenda zogenoemd ervaringsdeskundige is. Haar dochter Eva  werd met 26 weken geboren en kende een hele moeizame start. In de jaren die volgden bleek dat Eva onder andere autistisch was. Hoewel het onduidelijk blijft of dit veroorzaakt werd door haar slechte start of omdat er sprake is van een onderliggend syndroom.

Brenda van Osch vertelt over haar persoonlijke ervaring als moeder van een prematuur geboren baby. En daarnaast gaat ze als journaliste op onderzoek uit. Ze praat onder andere met meerdere artsen over de dagelijkse praktijk waarmee ze te maken hebben.

Het kan tegen vallen, maar het kan ook meevallen

Wat uit die gesprekken vooral naar voren komt is dat het voor artsen heel moeilijk is om te zeggen hoe een prematuur geboren baby zich uiteindelijk kan ontwikkelen. Het kan meevallen, het kan tegenvallen. Maar vanwege de kans dat het kan meevallen willen artsen toch proberen een baby van 24 weken te redden.

Conclusie over Het onvoltooide kind

Het onvoltooide kind is een uitstekend geschreven boek dat persoonlijke ervaringen en journalistiek combineert. In een tijd waarin er medisch gezien steeds mee rmogelijkheden zijn, stelt Brenda van Osch de vraag: 'Hoe ver moet je gaan? Wanneer doe je meer kwaad dan goed?'

Praktische informatie over Het onvoltooide kind

Het onvoltooide kind is voor 18,95 te koop bij bol.com.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Oef, wat een lastige materie is dit! Ik weet nog wel dat ik erg blij was dat ik de 25 weken grens voorbij was in de zwangerschap. Maar oh, oh, oh, wat moeten mensen die dat overkomt veel doorstaan!

  2. Oef, wat een lastige materie is dit! Ik weet nog wel dat ik erg blij was dat ik de 25 weken grens voorbij was in de zwangerschap. Maar oh, oh, oh, wat moeten mensen die dat overkomt veel doorstaan!

  3. Wat vooral krom is, dat dat terwijl voor baby's van 24 weken oud alles in het werk gesteld wordt om hun leven te redden, een kamertje ernaast baby's van amper een paar weken jonger worden gedood. De waarde van een mensenleven wordt op deze wijze met twee maten gemeten 🙁

  4. Wat vooral krom is, dat dat terwijl voor baby's van 24 weken oud alles in het werk gesteld wordt om hun leven te redden, een kamertje ernaast baby's van amper een paar weken jonger worden gedood. De waarde van een mensenleven wordt op deze wijze met twee maten gemeten 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *