Combinatie kind-baan kost je jaren van je leven

Dat zou blijken uit onderzoek van Engelse verzekeringsmaatschappij Pruhealth. Ouders die kind en baan combineren voelen zich gemiddeld zeven jaar ouder dan ze eigenlijk zijn! Thuisblijfmoeders en huismannen daarentegen, voelen zich vier jaar jonger dan hun werkelijke leeftijd. Kortom: een verschil van maar liefst 11 jaar.

De negatieve effecten van de combinatie kind-baan zijn het grootst bij ouders met kinderen tot zes jaar.

Pruhealth denkt dat dit verklaart kan worden door een minder gezonde levensstijl van de 'werkende' ouder: ze eten minder gezond, en slapen en bewegen minder.

Vergelijkbare berichten

12 reacties

  1. Het wordt tijd voor een immer stijgende accijns op werkende vrouwen, net als op tabak! Een soort strafbelasting op werken. Met dit onderzoek heeft de overheid daar een prima reden voor 😉
    Als ik het zo lees, kan ik beter roken dan werken. Hahaha.

  2. Het wordt tijd voor een immer stijgende accijns op werkende vrouwen, net als op tabak! Een soort strafbelasting op werken. Met dit onderzoek heeft de overheid daar een prima reden voor 😉
    Als ik het zo lees, kan ik beter roken dan werken. Hahaha.

  3. Daar staat dan gelukkig weer tegenover dat vele oppasoma's en -opa's zich door de toestroom van het vrolijke kleine grut weer jaren jonger zijn gaan voelen.

  4. Daar staat dan gelukkig weer tegenover dat vele oppasoma's en -opa's zich door de toestroom van het vrolijke kleine grut weer jaren jonger zijn gaan voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *