Elma Drayer: schaf keuzevrijheid af!

In het programma Schepper en Co zit opnieuw Elma Drayer aan tafel, naar aanleiding van haar boek 'Verwende prinsesjes.' Ook aanwezig zijn hoogleraar economie Esther-Mirjam Sent, loopbaanbegeleider Nicolien Bot, en de 35-jarige Kelly van Nimwegen, moeder en studente theologie.

Het programma levert weinig nieuws op: Elma Drayer vindt dat de Nederlandse vrouw haar rol als moeder zwaar overschat, hoogleraar economie Sent vindt dat fulltime moederen een luxe is die we ons niet meer kunnen permitteren, en Nicolien Bot probeert er tusendoor te laveren.

De enige frisse wind vond ik Kelly van Nimwegen, studente theologie, die meerdere malen benadrukt dat zorg en opvoeding niet 'niets doen' zijn, en ook waarde hebben. Maar de andere gasten aan tafel demonstreren koppig het principe van de dovemansoren.

Huismannen: 'Wat als je vrouw onder de tram komt?'

Ik genoot wel van Elma Drayers mogelijke rampscenarios, die tevens haar belangrijkste motivatie lijken te zijn voor haar pleidooi voor fulltime arbeidsparticipatie. In Barend en Witteman wees ze vrouwen op het gevaar dat hun man door een vallende steen getroffen kan worden, nu wijst ze de huismannen op het gevaar dat hun vrouw onder de tram kan komen.

Uitsmijter: schaf de keuzevrijheid af

Elma Drayer kan er maar niet over uit: de wereld ligt aan de voeten van de Nederlandse vrouwen! Ze kunnen alles, en ze mogen alles, maar waarom dóén ze er dan niks mee. Wat Elma Drayer negeert is dat vrouwen wél degelijk iets doen met al deze mogelijkheden, alleen passen ze niet in mevrouw Drayers straatje.

De ultieme uitsmijter komt aan het eind, met Elma Drayers voorstel de keuzevrijheid gewoon af te schaffen!

Wat mevrouw Drayer betreft ligt in de toekomst alleen nog de arbeidsmarkt aan onze voeten.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Wat vond jij van dit gesprek?


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *