De vraag die je niet mag stellen...

Dankzij de twee feministische golven is het anno 2019 bijna een doodzonde geworden om vrouwen die kind en baan combineren te vragen hoe ze dat aanpakken. Laat staan dat je deze vraag aan koningin Maxima mag stellen.

Staat een drukke agenda het gezinsleven niet af en toe in de weg?

Journaliste Angela de Jong windt zich in het AD op over het feit dat een verslaggever tijdens de zomerfotosessie op Paleis Huis ten Bosch het lef had om aan Maxima te vragen of haar drukke agenda als Koningin en VN-medewerker het gezinsleven niet af en toe in de weg staat.

Ik was wel benieuwd naar het antwoord

Ik vind het eerlijk gezegd een interessante vraag, en was benieuwd naar het antwoord. Net zoals ik in het algemeen geïnteresseerd ben in hoe mensen dingen aanpakken en logistieke puzzels oplossen.

Wel ben ik het met Angela de Jong eens, dat het goed was geweest om dezelfde vraag te stellen aan koning Willem-Alexander.

En het antwoord was....

Koningin Máxima gaf uitgebreid antwoord, met onder andere:

'Dat moet je alle werkende moeders vragen. We doen er alles aan om alles goed te kunnen laten lopen. Mijn prioriteit zijn toch mijn kinderen. Als zij ons nodig hebben dan ben ik er.' 

Tsja, wat kun je anders ook al zeggen?

Hoewel ik het best verfrissend zou vinden als iemand zou erkennen:

'Ja, ik ben er soms niet als mijn kinderen me nodig hebben maar dat is nu eenmaal het prijskaartje dat we betalen voor onze keuzes.' 

Lees de column 'Dan mag je één vraag stellen aan Maxima en dan stel je deze?!'

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *