Borstvoeding: er voelt zich altijd wel iemand aangevallen

Topmodel Gisele Bundchen plaatste een foto van zichzelf op Instagram, terwijl ze haar eenjarige dochter borstvoeding geeft. Dit schreef ze er bij:

 'What would I do without this beauty squad after the 15 hours flying and only 3 hours of sleep #multitasking#gettingready.'

Commotie door foto borstvoedende Gisele Bundchen

Sommige vrouwen bedankten Gisele omdat ze borstvoeding zo gewoner maakt. Maar anderen reageerden negatief.

Zoals Denise Albert van TheMoms.com . Zij zei dat borstvoeding geven een 'heel persoonlijke keuze is' en dat Bundschens foto 'obnoxious' en 'a little outrageous' was.

Ook reageerden sommige vrouwen met uitspraken in de sfeer van: 'Ja, zó kan ik het ook!' wijzend op Gisele's uitgebreide verzorgingsteam.

Borstvoeding goed voor moeder en kind

Drie jaar geleden zorgde Bundchen ook al voor commotie door te zeggen dat borstvoeding haar had geholpen haar figuur terug te krijgen. Bovendien zei ze dat ze vond dat er een wereldwijde wet zou moeten komen, dat moeders hun kinderen minstens 6 maanden borstvoeding moeten geven:

'Some people here think they don't have to breastfeed, and I think, 'Are you going to give chemical food to your child, when they are so little?' There should be a worldwide law, in my opinion, that mothers should breastfeed their babies for six months.'

Later verontschuldigde Bundchen zich hier voor.

Waarom ligt die foto zo gevoelig?

In onderstaand filmpje gaat het over de vraag waarom de foto zo'n commotie veroorzaakt.

'Als het over borstvoeding gaat is er altijd wel iemand die zich schuldig voelt, of aangevallen,' zegt Lisa Belkin. 'De foto raakt bij vrouwen een gevoelige snaar!'


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Als je heel, heel graag borstvoeding wil geven en het mislukt -buiten je schuld- finaal, dan zijn de opmerkingen soms hard. Bijvoorbeeld van mensen die er even hard voor vochten, maar bij wie het uiteindelijk wel lukte.

    Maar waarom ze haar opmerkingen terugtrok snap ik niet, borstvoeding is toch geen ''heel persoonlijke keuze'', die melkpoeder is een uiterste redmiddel.

  2. Als je heel, heel graag borstvoeding wil geven en het mislukt -buiten je schuld- finaal, dan zijn de opmerkingen soms hard. Bijvoorbeeld van mensen die er even hard voor vochten, maar bij wie het uiteindelijk wel lukte.

    Maar waarom ze haar opmerkingen terugtrok snap ik niet, borstvoeding is toch geen ''heel persoonlijke keuze'', die melkpoeder is een uiterste redmiddel.

  3. Bij ons in de buurt zit een winkel over borstvoeding waar ze advizen geven , speciale bh's etc verkopen. Ik kan dit alleen maar toejuichen want wereldwijd wordt er niet voor niets gezegd het is beter voor het kind.Tenzij de moeder alcoholiste of anderzins verslaafd is of medicijnen slikt die schadelijk kunnen zijn. Zelf heb ik geen borstvoeding kunnen geven omdat ik schildklierhormonen moet slikken en je dan geen keuze hebt. Het is alleen maar goed dat deze vrouw hier openlijk vooruit komt hiermee laat ze zien dat het geen schande is. In de thuiszorg heb ik meegemaakt in een gezin dat een kind van 2.5 jr nog borstvoeding kreeg als bijvoeding. Die moeder gaf al haar kinderen heel lang de borst. Hele generatie's zijn opgegroeid met borstvoeding en waarom ook niet. Het blijft een vrije keus van de vrouw (en haar partner) en waarom moet je je aangevallen voelen ? En dat hele verzorgingateam is dat neit een beetje ''express'' gedaan om te laten zien dat eht ook goed samen kan gaan .Als je niet tegen dat beeld kan dan kijk je de andere kant maar op , mijn ervaring is zo wie zo dat veel vrouwen zich afzonderen om rustig te kunnen voeden . Of kolven op hun werk en zo de baby via de fles de moedermelk geven bij de oppas end e borst als ze thuis zijn.

  4. Bij ons in de buurt zit een winkel over borstvoeding waar ze advizen geven , speciale bh's etc verkopen. Ik kan dit alleen maar toejuichen want wereldwijd wordt er niet voor niets gezegd het is beter voor het kind.Tenzij de moeder alcoholiste of anderzins verslaafd is of medicijnen slikt die schadelijk kunnen zijn. Zelf heb ik geen borstvoeding kunnen geven omdat ik schildklierhormonen moet slikken en je dan geen keuze hebt. Het is alleen maar goed dat deze vrouw hier openlijk vooruit komt hiermee laat ze zien dat het geen schande is. In de thuiszorg heb ik meegemaakt in een gezin dat een kind van 2.5 jr nog borstvoeding kreeg als bijvoeding. Die moeder gaf al haar kinderen heel lang de borst. Hele generatie's zijn opgegroeid met borstvoeding en waarom ook niet. Het blijft een vrije keus van de vrouw (en haar partner) en waarom moet je je aangevallen voelen ? En dat hele verzorgingateam is dat neit een beetje ''express'' gedaan om te laten zien dat eht ook goed samen kan gaan .Als je niet tegen dat beeld kan dan kijk je de andere kant maar op , mijn ervaring is zo wie zo dat veel vrouwen zich afzonderen om rustig te kunnen voeden . Of kolven op hun werk en zo de baby via de fles de moedermelk geven bij de oppas end e borst als ze thuis zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *