Borstvoeding: 7 voordelen

borstvoeding voordelen

De voordelen van borstvoeding noemen is een gevoelig onderwerp. Want voor je het weet voelen moeders die kozen voor flesvoeding zich aangevallen.

Toch vinden we het de moeite waard de voordelen van borstvoeding op een rijtje te zetten. Want dat zijn er heel wat!

1. Borstvoeding = voeding op maat

Het fijne aan borstvoeding is dat het zich aanpast aan je kind. Voor pasgeboren baby's produceren je borsten colostrum. En naarmate je kind ouder wordt, past je borstvoeding zich daar op aan. Ideaal.

2. Calorieën verbranden terwijl je zit

Een prettige bijkomstigheid van borstvoeding is dat je er extra calorieën door verbrandt. Simpelweg als je je baby zit te voeden. Dat maakt het makkelijker om eventuele extra zwangerschapskilo's kwijt te raken.

3. Borstvoeding zorgt voor een prettig gevoel

Als je borstvoeding geeft komt er oxytocine vrij. Die oxytocine zorgt er niet alleen voor dat je melk gaat stromen, maar zorgt ook voor een geluksgevoel. Oxytocine wordt niet voor niets een gelukshormoon genoemd. Hardlopers moeten er flink wat kilometers voor lopen om een shot oxytocine te krijgen. Maar als je borstvoeding geeft, krijg je het simpelweg door je kind aan te leggen.

4. Je hebt het altijd bij je, en het is hygiënisch verpakt

Ben je op stap en heeft je kind honger? Geen probleem. Geen gedoe om flesjes melk op te warmen. Borstvoeding heb je altijd bij je, het is hygiënisch verpakt en altijd op temperatuur.

5. Borstvoeding biedt een moment van rust

Om goed borstvoeding te geven moet je rustig zitten. Als je met kromme tenen of een gehaast gevoel zit te voeden, zal je melk minder goed stromen. In onze drukke maatschappij kun je borstvoeding dus zien als een kans om even een rustig moment in te lassen.

6. Borstvoeding verkleint het risico op borstkanker

Zeker als je een lange periode borstvoeding geeft verklein je het risico op borstkanker. Een vriendelijke bonus van Moeder Natuur.

7. Borstvoeding is goedkoop

Flesvoeding kost geld. Borstvoeding niet. Zo simpel is het.

8. Antistoffen à la carte

Jouw lichaam maakt antistoffen aan in reactie op je omgeving en waarmee je in aanraking komt. En via je borstvoeding geef je die door aan je kind. Borstvoeding verdedigt je kind tussen allerlei bacterieën en virussen.

Disclaimer

Is het nodig dat we  het zeggen? Laten we voor de zekerheid even die open deur intrappen:

 'Deze posts is op generlei wijze bedoeld als een aanval op vrouwen die geen borstvoeding geven.'

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *