Boekbespreking: Krijg nou tieten!

Vloekend en tierend doet Claudia de Breij in korte, staccato zinnen verslag van haar zwangerschap. Van conceptie, Het zit tot aan uw oksels mevrouw, tot aan de bevalling.

Echt veel nieuws meldt Claudia niet, maar haar tierende toon is wel nieuw voor het genre. Hoewel Daphne Deckers er ook geen doekjes omwond dat een zwangerschap en bevalling een flinke aanslag zijn op je lichaam en heus niet alleen een roze wolk, spat dit er bij Claudia de Breij vanaf.

Ze krijgt vlekken in haar nek van verloskundige Beatrijs Smulders, gruwt van zwangerschapscurussen als Samen Bevallen waarbij de partner mee gaat, en beschrijft hoe je in de kraamtijd alvast de borstvoeding kunt afbouwen.

Eerlijk gezegd vond ik het een vrij irritant boek en regelmatig vroeg ik mij af: 'Is al dat vloeken nou echt nodig?' En na nog wat meer gevloek waarbij ook Jezus niet werd geschuwd concludeerde ik vermoeid: 'Jahaa Claudia, nu weten we het wel. Je bent hartstikke stoer.'
Dat Claudia soms een hele bladzij aan het roepen van 'AAAAAAA' besteedt, vond ik weinig informatief. Ook al schiet een boek zo natuurlijk wel lekker op.

Krijg nou tieten, is niet voor iedereen geschikt. Heb je een romantisch beeld van zwangerschap en bevalling, wil je het liefst 'natuurlijk' bevallen en borstvoeding geven en ben je dol op Beatrijs Smulders? Dan betwijfel ik of het je aan zal spreken.

Maar vind je dat allemaal maar flauwekul, en wil je het liefst op afspraak in het ziekenhuis bevallen met een ruggenprik, dan zal haar stijl je wellicht meer liggen.

Let op: ik heb hierover geen oordeel! Ik constateer alleen maar.

Het boek is te koop voor 14,95 bij Bol.com.


Zie ook Vieze woorden.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *