Zo maar een Nederlands echtpaar met kinderen

Vrouwen kiezen in de regel partners die iets ouder en hoger opgeleid zijn dan zij.

Daardoor verdienen hun partners vaak meer dan zij, en dát leidt er weer toe dat als er kinderen komen, de vrouw eerder een stapje terug doet. Het hoogste inkomen krijgt immers prioriteit. Dit fenomeen is de traditionele feministes een doorn in het oog.

Andersom

Maar bij Jenny Green Teeth is het omgekeerd. Deze 32-jarige blogger, en moeder van een vierjarige dochter en een baby, is hoger opgeleid dan haar man. In combinatie met haar werkervaring, zijn haar kansen op de arbeidsmarkt waarschijnlijk groter dan die van hem. Het feit dat haar man Asperger heeft, speelt hierbij ook een rol.

Dit is haar verhaal.

Op haar twaalfde had Jenny Green Teeth* al een bijbaantje, en werkte sindsdien altijd buitenshuis. Maar afgelopen januari vroeg ze WW aan en nu is voor het eerst van haar leven 'werkeloos'.

Kostwinnersgezin, met de vrouw als kostwinner

Jenny Green Teeth en haar man kunnen rondkomen van van een 'gemiddeld goed salaris' in combinatie met een aantal toeslagen. Jenny Green Teeth vond het niet prettig haar kinderen naar de kinderopvang te brengen om te gaan werken. Liever had ze dat haar man dan voor hen zorgde. Zowel Jenny Green Teeth als haar man willen graag bij de kinderen blijven. Daarom hebben ze afgesproken dat wie het eerst een goede baan vindt, fulltime buitenshuis gaat werken. En dat de ander dan fulltime gaat zorgen.

Omdat Jenny Green Teeth hoger opgeleid is, schat ze de kans groot in, dat zij degene wordt met de fulltime baan. Op dit moment heeft Jenny Green Teeth een sollicitatie lopen voor een fulltime baan waar ze zich erg op verheugd.

Jenny Green Teeth's ideale scenario is dat zij kostwinner wordt, en haar man huisman. Haar man is striptekenaar en illustrator en heeft inmiddels een strip af die hij gaat opsturen naar diverse uitgevers. In dit droomscenario combineert haar man de zorg voor de kinderen met werken vanuit huis.

Wij wensen Jenny Green Teeth en haar man allebei veel succes!

*Jenny Green Teeth is haar blognaam

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Zo ken ik er nog wel meer. Vrienden van ons hebben ook de omgekeerde verdeling; de vrouw heeft een goedbetaalde baan, heeft een hogere opleiding gedaan, de man heeft hier en daar af en toe een baantje. Maar wat ik verwacht had, is helaas niet gebeurd. De vrouw stond erop dat hij ook een baan zou zoeken, ojmdat ze niet alleen het inkomen wilde genereren. Hun kind wordt opgevangen door de ene dag familie, de andere dag opvang, dan de moeder, dan de vader. Ze hebben een prachtkans aan hun neus voorbij laten gaan, in mijn ogen.
    in onze buurt zitten ook veel hoogopgeleide moeders, die meer werken dan hun man, zo niet het hele inkomen verdienen. Ik zie de vaders vaker bij de basisschool staan. Dat vind ik een goede ontwikkeling. Op deze manier kunnen de dames hun carrièredrang uitleven, terwijl de vaders bij de kinderen blijven. Het zijn ook allemaal heel vriendelijke mannen 🙂

  2. Zo ken ik er nog wel meer. Vrienden van ons hebben ook de omgekeerde verdeling; de vrouw heeft een goedbetaalde baan, heeft een hogere opleiding gedaan, de man heeft hier en daar af en toe een baantje. Maar wat ik verwacht had, is helaas niet gebeurd. De vrouw stond erop dat hij ook een baan zou zoeken, ojmdat ze niet alleen het inkomen wilde genereren. Hun kind wordt opgevangen door de ene dag familie, de andere dag opvang, dan de moeder, dan de vader. Ze hebben een prachtkans aan hun neus voorbij laten gaan, in mijn ogen.
    in onze buurt zitten ook veel hoogopgeleide moeders, die meer werken dan hun man, zo niet het hele inkomen verdienen. Ik zie de vaders vaker bij de basisschool staan. Dat vind ik een goede ontwikkeling. Op deze manier kunnen de dames hun carrièredrang uitleven, terwijl de vaders bij de kinderen blijven. Het zijn ook allemaal heel vriendelijke mannen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *