Zal thuisblijven mijn relatie met mijn partner veranderen?

Wat dacht jezelf? Word wakker en ruik de poepluiers. De beslissing dat één van beide partners thuisblijft is een ingrijpende. De gevolgen daarvan zullen in veel aspecten van je leven doorwerken. Het is aan jou en je partner de uitdaging om jullie leven op een nieuwe manier te leiden aan te gaan!

Maar als je in een fase zit waarin je elke dag wakker wordt met in het vooruitzicht huishoudelijk werk of een kind met darmkrampjes, terwijl je partner ongehinderd door buggy's, autostoeltjes of grote rugzakken met kinderspullen de deur uit kan lopen, kan je het gevoel krijgen dat er ergens iets is fout gegaan. Maak daarom regelmatig tijd vrij voor elkaar om te praten over de gang van zaken en jullie verschillende levens en rollen.

Het is heel goed mogelijk, dat in veel opzichten, thuisblijven je relatie meer ontspannen maakt. Zo zegt Jeannette, tbm van twee kinderen:

'We hebben geen hectische ochtenden en avonden meer waarin we rondrennen om kinderen op te halen of weg te brengen, en snel-klaar maaltijden.'


Tijd voor je partner

Je zult nooit tijd vínden voor je partner: je moet tijd máken. Veel experts raden aan een wekelijkse 'date' af te spreken, een babysitter in te huren en samen weg te gaan. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Wat kun je wel doen?

Vijf tips

Maak een máándelijkse date. Als het financieel en praktisch haalbaar is huur dan een oppas in. Lukt dat niet, plof dan niet samen op de bank neer om televisie te kijken, maar ga tegenover elkaar zitten en kijk elkaar eens diep in de ogen.  Probeer je te herinneren wat je in eerste instantie tot elkaar aantrok.

Een simpel emailtje met "Ik hou van je" verwarmt het hart van je verwaarloosde partner.

Doe samen een spel. Blaas het stof van de monopoly af en leef je koopziekte uit.

Zorg voor tijd voor jezelf. Soms moet je eerst een tijdje alleen zijn voor je weer wat 'te geven' hebt.

Ga samen het Pieterpad lopen.

Nog meer tips voor een goede relatie vind je hier.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *