Wat valt er te winnen op je vaste lasten?

Gastpost

Wat valt er te winnen op je vaste lasten?

De kinderen zijn weer uit hun kleren gegroeid, je bent over je belminuten heengegaan, de chocopasta is weer duurder geworden en de overige rekeningen moeten ook nog betaald worden. Je kunt besparen door bijvoorbeeld tweedehands kleding te kopen en boodschappen te doen bij een goedkopere supermarkt. Maar hoe bespaar je op je vaste lasten zoals verzekeringen en abonnementen?

Besparen op vaste abonnementen

Zeg eens eerlijk, hoeveel abonnementen heb je lopen zonder ze te gebruiken? De tv-gids blader je op de televisie door, leuke artikelen of het nieuws lees je ook online. Die abonnementen kun je dus best opzeggen, zonder dat je het eigenlijk echt merkt. Dat geldt ook voor je telefoonabonnement. Een alternatief is een prepaid telefoon, waardoor je je kosten beter in de gaten kunt houden. Of je neemt een goedkoper sim only abonnement. Zo betaal je alleen voor het gebruik van de telefoon en niet voor de telefoon zelf. Want zeg nou zelf, dat toestel van vorig jaar is toch nog best oké?

Besparen op je verzekeringen 

Nederlanders verzekeringen zich graag. Want je weet maar nooit. Maar serieus, een verzekering voor je konijn? Door kritisch naar je verzekeringen te kijken, kun je een hoop overbodige premies schrappen. Kijk ook goed naar de dekking van de verzekering. Een telefoonverzekering keert bijvoorbeeld vaak niet uit in geval van diefstal. En als je toch al voorzichtig bent met je telefoon kun je best zonder deze verzekering.

En je autoverzekering, hoe vaak heb je die al in de ogen gekeken? Een autoverzekering is net als je zorgverzekering verplicht. Wanneer je een auto bezit moet je verzekerd zijn voor het geval je een ongeluk krijgt. Logisch natuurlijk, maar wel duur. Het komt namelijk bovenop de brandstofkosten en onderhoudskosten die je ook al aan je auto kwijt bent. En zonder auto is meestal ook geen optie. Wat je natuurlijk wel kunt doen is even goed shoppen voor de beste autoverzekering die ook nog eens betaalbaar is.

Besparen op je energierekening

Besparen op energie. Niet alleen leuk voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Twee vliegen in één klap dus. Let op dat je apparaten echt uit zet in plaats van op stand-by en vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen als je ze niet gebruikt. Kijk ook eens rond bij welke leverancier je goedkope energie af kan nemen. Ook hier loont het vaak om rond te shoppen.

Al met al valt er op je vaste lasten heel wat te winnen als je een beetje rondkijkt. En winnen wil iedereen toch?

Voor meer bespaartips lees het boek van thuisblijfmoeder Aad Actief en Gevonden Geld Annemarie van Gaal.


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *