Ware rijkdom is je eigen keuzes kunnen maken

consuminderen met kinderen

Marieke Henselmans werd praktisch een bekende Nederlander door haar boek Consuminderen met kinderen. Inmiddels staat ze bekend als bezuinigingsgoeroe.

Ze is vaste medewerker van het tijdschrift Genoeg en AD columnist. Bovendien werkt ze samen met het Nibud.

In oktober 2014 kwam de herziene versie van haar bestseller Consuminderen met kinderen uit. De teksten zijn aan de actualiteit aangepast. Zo is Koninginnedag veranderd in Koningsdag en is er aandacht voor de moderne technologie. Daarnaast geeft Marieke her en der commentaar op wat ze in de eerste versie schreef.

Consuminderen met kinderen is meer dan een boek met tips om te bezuinigen. Het representeert een levenswijze. Hoe sta je in het leven? En wat vind je belangrijk?

Marieke Henselmans: ware rijkdom en vrijheid is je eigen keuzes maken

In het kader van Het Moederfront, en de boodschap dat betaalde arbeid niet zaligmakend is, is vooral Marieke's nawoord interessant.

'Vierenzeventig procent van de Nederlanders lapt alle aansporingen om meer uren buitenshuis te werken aan de laars en richt het leven in naar eigen goeddunken. Als wij minder willen werken in de jaren met kleine kinderen, en minder willen besteden in tijden van crisis, dan doen wij dat.
Wij Nederlanders willen wel werken, maar houden nu eenmaal niet van overdrijven. Als twee ouders fulltime werken zijn ze handenvol geld kwijt aan representatieve kleding, kinderopvang, hulp in de huidhouing, tweede auto, naschoolse opvang en kant-en-klaar eten. Wij kiezen kennelijk vaak voor een relaxter leven, voor het eigenhandig grootbrengen van onze eigen kinderen. (...)
Dat is de ware rijkdom, en ware vrijheid: dat je lekker zelf die keuzes maakt.
Dat is precies wat ik elke ouder toewens. Door ervoor te zorgen dat je met minder geld toe kunt, komt er meer ruimte voor eigen keuzes. Veel geluk!'

Praktische informatie

Voor wie meer wil weten over consuminderen met lezen: Consuminderen met kinderen is te koop bij bol.com voor 18,95.

Lees ook Consuminderen met kinderen: 10 hoogtepunten.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Lijkt me een leuk boek om te lezen. Wij hebben de keuze voor 1 werkende binnen ons gezin bewust gemaakt.
    We kunnen gelukkig goed rondkomen, mijn partner heeft een goede baan. Ik herken de dingen die in het boek beschreven staan. Omdat we geen dubben inkomen hebben en ook willen sparen houden we onze uitgaven goed in de gaten. Wat me wel stoort is de inkomenspolitiek van de overheid. Een 2 verdiener gezin met hetzelfde bruto inkomen als mijn partner houdt maandelijks 1000 euro meer over. Dit houdt in dat wij 3000 euro moeten afstaan aan belastingen en het 2 verdieners gezin nog geen 2000 euro. Inmiddels hebben een aantal politieke partijen hierover al aan de bel getrokken maar of er maatregelen worden genomen moet ik nog zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *