Waarom Thuisblijfmoeders ook een overlijdensrisicoverzekering moeten hebben
Financiële afhankelijkheid is één van de belangrijkste argumenten van overheid en traditionele feministes tegen fulltime moederen. Want als thuisblijfmoeder of huisman verdien je immers geen geld.
En het is waar: als kostwinnersgezin met een modaal inkomen ben je relatief kwetsbaar. Je bent immers afhankelijk van één inkomen. Wat als dat wegvalt? Door ziekte of zelfs overlijden?
Overlijdensrisicoverzekering voor calamiteiten
Gelukkig kun je je voor dit soort calamiteiten verzekeren met behulp van een zogenaamde overlijdensrisicoverzekering.
Maar vergis je niet: die levensverzekering is niet alleen belangrijk voor de kostwinner. Ook als thuisblijfmoeder is het verstandig om een levensverzekering af te sluiten. Want ook al draag je niet financieel bij aan het gezin, jouw bijdrage is wel degelijk van grote waarde.
Wat je in de praktijk echter vaak ziet is dat de kostwinner inderdaad goed verzekerd is, maar dat de thuisblijfmoeder te weinig of zelfs niet verzekerd is. En dat is niet verstandig.
De functie van overlijdensrisicoverzekering
Deze verzekering biedt je partner en kinderen financiële bescherming bij overlijden. Ook als jij niet de kostwinner van het gezin bent. De verzekering keert dan uit, en met dit geld kunnen je man en kinderen de vaste lasten blijven betalen. Het is een financiële buffer als je binnen de looptijd van de verzekering zou overlijden.
Waarom thuisblijfmoeders ook een overlijdensrisicoverzekering moeten hebben!
Fulltime moederen wordt dan wel niet als werk gezien, het kost heel wat geld om het door anderen te laten doen als een thuisblijfmoeder wegvalt! Laten we eens een paar taken die een thuisblijfmoeder dagelijks doet op een rijtje zetten:
- Opvoeden en opvang kinderen
- EHBO
- Huishouden
- Administratie
- Koken
- Inkoop
- Kinderen naar clubjes brengen
- De was
- Huiswerkbegeleiding
- etc.
Wat het kost om een Thuisblijfmoeder te vervangen
Op de website Salary.com publiceren ze jaarlijks wat een thuisblijfmoeder zou verdienen als ze betaald werd voor haar werk. Gemiddeld ligt haar fictieve salaris rond de 100.000,-
Mocht jij als thuisblijfmoeder wegvallen, dan kost het dus veel geld om anderen te betalen om jouw taken over te nemen. Dan komt een overlijdensrisicoverzekering goed van pas.
Onderschat dus niet de waarde van het werk van een thuisblijfmoeder of huisman. Want het moment dat je haar verliest, is niet het moment om die pas te beseffen....
Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner
Ontdek meer van Het Moederfront
Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.
Wij hebben op beide levens een verzkering. Mijn partner vindt mijn bijdrage als thuismoeder heel waardevol. Wij wilden niet langer deelnemen aan de ratrace in de huidige maatschappij maar kozen voor het welzijn in het gezin. Dit had tot gevolg dat we onze verzekeringen ook hebben aangepast. Dit gaf ons ook een stukje gemoedsrust.