Met zijn allen met de auto op vakantie

Advertorial

Het is toch zo gezellig. Met het hele gezin met de auto op vakantie. Je vakantie begint als je thuis wegrijdt. Natuurlijk heb je een doel en heb je samen een plan gemaakt voor de te rijden route. Maar het mooie van zo’n vakantie is wel dat je alle plannen elk moment onderweg ook weer kunt veranderen.

De auto reisgereed maken

Veiligheid gaat boven alles. En als je zo’n eind wilt gaan rijden moet het materiaal wel picobello in orde zijn. De wagen wordt gewassen en krijgt in de garage een grote beurt, zodat je jezelf over de remmen, de olie en de bandenspanning geen zorgen meer hoeft te maken. Ook de reserveband en alles wat verplicht aan boord aanwezig moet zijn, wordt nog eens extra gecontroleerd. Omdat het profiel van de achterbanden minimaal is, worden 2 nieuwe zomerbanden op Tirendo.nl besteld en gemonteerd.

Plannen maken is bijna even leuk als de vakantie zelf

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat zei mijn grootvader al! Samen met de kids worden hele discussies gevoerd waar de reis heen moet gaan. Natuurlijk hebben de ouders en de kids hele verschillende wensen. En dan is het spannend en tegelijkertijd heel leuk om uiteindelijk bij iets uit te komen waar iedereen mee tevreden is. En dus gaat de reis naar een familiecamping met zwembad en voldoende speelgelegenheid voor de kinderen in een omgeving waar ook dagtochtjes mogelijk zijn. En de tijd wordt verdeeld: 2 dagen doen we iets wat de meiden willen en daarna 1 dag waarbij de ouders mogen bepalen wat er die dag gebeurt.

De reis

De wagen wordt letterlijk volgeladen. Voor iedereen kleding en natuurlijk voor de eerste dagen voldoende (!) levensmiddelen. En voldoende drinken voor onderweg. De chauffeur vindt dat alles nogal zwaar is beladen dus controleert hij bij de eerste benzinepomp nog maar eens extra de bandenspanning. En dan kan de reis echt worden begonnen. Voor onderweg zijn voldoende spelletjes ingepakt en ook de cd-voorraad is extra gemixt. De helft gouden ouden en de andere helft K3 en jongensbands waar de meiden zo gek op zijn. 
Het doel wordt voorspoedig bereikt. De vakantie kan beginnen. We hebben er alle vertrouwen in dat het een groot succes zal worden. Dankzij een veilig vervoermiddel en goede afspraken tussen kinderen en ouders.

Lees ook over een kleine camping.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *