Thuisblijfmoeder salaris: furieuze reacties n.a.v. Good Morning Britain

Moedersalaris

Kim Kardashian lookalike Fryal Makhdoom, zorgde voor boze reacties door in de ochtendshow Good Morning Britain te zeggen dat ze vindt dat thuisblijfmoeders een salaris verdienen. Faryal Makhdoom (27) is getrouwd met de Engelse boxer Amir Khan.

Waarom thuisblijfmoeders een salaris verdienen volgens Faryal Makhdoom

Faryal Makhdoom zei:

‘Us staying home, we’re working like 90 hours a week. We’re not just looking after our children but the entire house. A CEO of the house that’s not getting paid. It’s laundry, cooking, cleaning, looking after your children, and I think when you put it all together, we should get paid more than a surgeon or a lawyer, it adds up to £100k a year, more than that.’ 

Talkshow host Garraway reageerde dat Faryal dan misschien eens met haar man om de tafel moet gaan zitten, en dat die wellicht wat taken op zich kan nemen. Hierop verklaarde Faryal Makhdoom dat zij hulp kan betalen, maar dat veel andere vrouwen dat niet kunnen. Voor hen zou een salaris een uitkomst zijn:

‘I feel like we’re helping the economy by staying home and doing all the work we would be getting from the government.’ 

Thuisblijfmoeder salaris: een heikel onderwerp

Een salaris voor thuisblijfmoeders is altijd een heikel onderwerp, en voer voor verwijten aan vrouwen en mannen die ervoor pleiten. Want hoezo zou je betaald willen worden voor de zorg voor je kind?!

Schande!

Dat doe je toch uit pure liefde? Waar moet dat met de wereld naartoe, als we zelfs betaald willen worden om voor onze eigen kinderen te zorgen?! Voormalig Sugarbabe lid Amelle Berrabah vergeleek het zelfs met geld vragen om je hond uit te laten.

Het is een schande!

Praktische bezwaren

Afgezien van de emoties die een salaris voor moeders oproept, is er ook nog de kwestie van overheidsbemoeienis. Als je een salaris krijgt, nodig je dan niet controle en zeggenschap van buitenaf uit, in je persoonlijke leven?

Overheid beloont ouders die kind naar kinderopvang brengen

Anderzijds bemoeit de overheid zich nu ook al met ons persoonlijk leven, door kostwinnersgezinnen 5x zoveel belasting te laten betalen over hetzelfde inkomen...

En Faryals punt dat thuisblijfmoeders de overheid geld besparen, omdat ze geen bijdrage voor kinderopvang vragen, is niet ongegrond. Waarom geeft de overheid ouders wel geld als ze de zorg voor hun kind(eren) uitbesteden, maar niet als ze hun eigen tijd en energie in de opvoeding steken? Simpel gezegd: omdat het niet nodig is. Ze maken immers geen kosten voor kinderopvang.

Maar Faryal geeft aan dat een financiële tegemoetkoming ook voor thuisblijfmoeders/huismannen voor veel thuisblijfmoeders/huismannen welkom zou zijn.

Bekijk de video hieronder

 

Tot slot

Een salaris voor moeders heeft veel haken en ogen. Tegenstanders verwijzen graag naar het concept van Moederliefde, en dat geld vragen voor de opvoeding en verzorging van je kinderen asociaal is.

Geld vragen om je kind naar de kinderopvang te brengen is daarentegen wel prima....

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *