Thuisblijfmoeder Janneke Jelies noodgedwongen baan buiten de deur

janneke jelies
Thuisblijfmoeder Janneke Jelies (39) uit het programma een Huis Vol vertelt in het Nederlands Dagblad hoe de hoge prijzen haar dwingen buiten de deur te werken. Anders kunnen ze de rekeningen niet meer betalen. Janneke en haar man Johan (45) hebben samen 9 kinderen.

Zelf de tijden bepalen

Janneke werkt 10 uur per week als schoonmaker buiten de deur. In het programma Een Huis Vol zag ik Janneke inderdaad een gymzaal bij haar in de buurt schoonmaken. het grote voordeel van dit werk is volgens Janneke Jelies dat ze zelf haar tijden kan indelen.

Noodgedwongen buitenshuis werken

Maar Janneke vindt het niet fijn dat het nodig is. Ze zegt in het Nederlands Dagblad:

'Ik vind het belangrijk thuis te zijn voor de kinderen. Dat geeft een warm gevoel, je geeft de kinderen echt een thuis als je er voor ze bent. Kinderen hebben een uitlaatklep nodig, iemand bij wie ze hun hart kunnen luchten als ze thuis komen. Dat er altijd iemand is bij wie ze terecht kunnen.’

Kortom het beeld van moeder die thuis met een kopje thee klaar zit voor haar kinderen. Een beeld waar vaak meesmuilend over wordt gedaan, maar waar ik zeker de waarde van zie. Net als Janneke Jelies.

Wat vinden de kinderen?

Janneke Jelies erkent overigens dat ze niet de indruk krijgt dat de kinderen het echt merken als ze er niet is. Toch voelt ze zich schuldig. Als het financieel niet meer noodzakelijk is zou ze meteen stoppen met haar werk buitenshuis.

Zelf lezen

Je kunt het artikel over Janneke Jelies lezen op de website van het Nederlands Dagblad. Maar heb je geen abonnement dan kun je alleen de eerste alinea lezen. In dat geval kun je Jannekes verhaal ook lezen de Engelstalige site CNE.

Janneke Jelies nu

Inmiddels is het gezin Jelies geëmigreerd naar Spanje!

Merk jij ook dat je leefstijl en keuzes worden beïnvloed door de hoge prijzen momenteel?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *