Thuisblijfmoeder gefrustreerd en gevuld met wrok?

thuisblijfmoeder

De serie Modern Family wordt gepresenteerd als een weerspiegeling van het moderne gezinsleven. En dat bestaat anno 2019 niet langer enkel uit vader, moeder en twee kinderen.

In Modern Family voeden Mitchel en zijn vriend Cameron hun geadopteerde dochtertje Lily op, en opa Jay Pritchett begon samen met zijn veel jongere vrouw aan de zogenoemde tweede leg. Tegelijkertijd is er ook ruimte voor het stereotype gezin, in de vorm van Claire, Phil en hun twee dochters.

Claire was ooit thuisblijfmoeder

Toen de serie begon was Claire thuisblijfmoeder. Ze was fulltime thuis en zorgde voor de kinderen. Maar in de nieuwe aflevering Pool Party betuigt Claire haar spijt dat ze niet eerder buitenshuis aan het werk is gegaan. Sterker nog, ze impliceert dat moeders die fulltime moederen hun kinderen dit stilletjes verwijten.

De boodschap in deze aflevering is: je hoort als vrouwen buitenshuis te werken, anders ben je geen feminist. Het is prima als je collega's of baas je nodig hebben, maar je kinderen? Nee, die niet. Want dan krijg je gevoelens van wrok.

Het is niet de boodschap die ik mijn kinderen meegeef.

Modern Family: ga vooral weer naar je baan terug

Hieronder het fragment.

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *