The Cookie Jar: ode aan het Thuisblijfmoederschap!

'A house should have a cookie jar for when it´s half past three,
And children hurry home from school as hungry as can be.
There´s nothing quite so splendid in filling children up,
as spicy fluffy ginger cakes and sweet milk in a cup.
A house should have a mother waiting with a hug,
no matter what a boy brings home, a puppy or a bug.
For children only loiter when the bell rings to dismiss,
if no one´s home to greet them with a cookie and a kiss.'

~Author Unknown ~

Met dank aan: Meryton's Fines Cupcakes


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

9 reacties

 1. Een mooi gedicht, maar tegelijkertijd ook een heel idyllische schets... ik vraag me af of dit ook daadwerkelijk de dagelijkse realiteit is om pakweg kwart over drie in het doorsnee eenverdienersgezin?

 2. Een mooi gedicht, maar tegelijkertijd ook een heel idyllische schets... ik vraag me af of dit ook daadwerkelijk de dagelijkse realiteit is om pakweg kwart over drie in het doorsnee eenverdienersgezin?

 3. Mijn kinderen vinden het ook wel eens fijn als ze thuiskomen (al dan niet met vrienden en vriendinnen) en er er geen moeder is. 'Niet flauw bedoeld hoor', zeggen ze er dan ook nog bij:-) Maar mijn kinderen zijn al 11 en 13.

 4. Mijn kinderen vinden het ook wel eens fijn als ze thuiskomen (al dan niet met vrienden en vriendinnen) en er er geen moeder is. 'Niet flauw bedoeld hoor', zeggen ze er dan ook nog bij:-) Maar mijn kinderen zijn al 11 en 13.

 5. Ben ik niet met je eens. Ik vind het soms heerlijk als er niemand thuis is. Lekker mijn eigen ding doen, even geen 'gezeur'. Dat vond ik als kind al en dat vind ik nu nog. Mijn kinderen lijken blijkbaar op mij.

 6. Even een andere anonymous.. mijn moeder was er altijd als ik thuiskwam. Als kind vond ik dat heerlijk; thee met een koekje erbij en lekker kletsen. Als puber begon ik dat benauwend te vinden en kreeg ik meer behoefte aan eigen vrijheid en aan een moeder die zichzelf ontwikkelde. Het verschilt dus per levensfase.. het gaat er meer om dat er altijd iemand beschikbaar is als je hem of haar nodig hebt.

 7. Natuurlijk moet je het gedicht niet heel letterlijk nemen.. het gaat om de gedachte erachter dat het voor kinderen tot een bepaalde leeftijd heel fijn kan zijn dat er iemand voor hen is wanneer kinderen uit school komen.
  Vooral in deze tijd waar zoveel informatie op hen afkomt, is het fijn om thuis een basis te vinden waar je je verhaal kwijt kan en even "bij kan komen" van de dag..
  Ik vond het als kind heerlijk om thuis die rust te vinden..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *