Roos Wouters: 'Having it all' moet kunnen!

Het was de ultieme droom: 'Having it all'. Populaire vrouwenbladen verkondigden de blijde boodschap: vrouwen, jullie kunnen alles hebben. Een succesvolle carrière en een gezin.

Anno 2009 lijkt de droom van 'having it all' aan gruzelementen, en lijkt het een kwestie van kiezen te zijn geworden: of een carrière of een kind. Tekenend voor de desillusie is Allison Pearson's bestseller 'How does she do it?' over een carrierevrouw die 's nachts appelgebak stuk slaat om de indruk te wekken dat ze die zelf heeft gebakken.

Maar Roos Wouters vindt dat de droom van 'having it all' geplakt kan worden. In plaats van of-of, vindt Roos Wouters dat het en-en moet zijn.

De combinatie kind-carrière moet niet langer als een persoonlijk probleem worden gezien, maar als een maatschappelijke issue waar wat aan gedaan moet worden. Een maatschappelijk probleem waar mannen overigens even zwaar onder lijden als vrouwen.

Om de droom van 'having it all' te herstellen pleit Roos Wouters voor meer ruimte voor thuiswerken, flexibiliteit, en dat mensen meer zeggenschap over hun eigen leven krijgen.

In het tijdschrift Volzin, no. 20 van 2009 een interview met Roos Wouters met de titel: 'Ik wil niet kiezen tussen kind en carrière'.


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *