Polygamie: oplossing voor het kinderopvang probleem?

In Amerika veroorzaakte de familie Brown commotie met de reality show Sister Wives. Het gezin Brown bestaat uit vader Kody Brown, zestien kinderen en drie vrouwen. De Browns zijn namelijk polygamisten. Tijdens het eerste seizoen komt er bovendien nog een vierde vrouw bij.

Geen problemen met kinderopvang

Wat opvalt in de serie, is dat niemand worstelt met oppasproblemen of kinderopvang issues. Twee van Kody Browns 'echtgenotes' werken buitenshuis, en zijn derde vrouw is Thuisblijfmoeder. In de serie vertellen de vrouwen hoe ze deze rollen wisselen naar behoefte.

Polygamie: verboden in Nederland

Polygamie is verboden in Nederland, maar het is wel mogelijk om met meerdere mannen of vrouwen samen te leven. Kody Brown is feitelijk ook alleen officieel getrouwd met zijn eerste vrouw Mary, de andere 'huwelijken' hebben alleen symbolische waarde.

Vergelijkbare berichten

7 reacties

 1. Ik heb ze bij Ophra gezien, erg bijzondere constructie, maar ik denk dat het wel voorkomt in Nederland maar treedt men er niet mee naar buiten.Ik heb ook een dergelijk gezin gekend.
  Uiteraard heb je dan geen moeite met de kinderopvang maar het zou niet mijn ding zijn.

 2. Ik heb ze bij Ophra gezien, erg bijzondere constructie, maar ik denk dat het wel voorkomt in Nederland maar treedt men er niet mee naar buiten.Ik heb ook een dergelijk gezin gekend.
  Uiteraard heb je dan geen moeite met de kinderopvang maar het zou niet mijn ding zijn.

 3. Welja, Sillie's idee zou ook een goeie optie zijn (voor ons vrouwen dan) maar dat is iets wat ik nog niet gezien heb. Volgens mij zal je ook niet veel mannen vinden die daar toe bereid zijn. Omgekeer moet maar kunnen? Ik heb er mijn vragen bij... Het zou ook niets voor mij zijn. (om eerlijk te zijn een huwelijk met meerdere mannen ook niet)

 4. Welja, Sillie's idee zou ook een goeie optie zijn (voor ons vrouwen dan) maar dat is iets wat ik nog niet gezien heb. Volgens mij zal je ook niet veel mannen vinden die daar toe bereid zijn. Omgekeer moet maar kunnen? Ik heb er mijn vragen bij... Het zou ook niets voor mij zijn. (om eerlijk te zijn een huwelijk met meerdere mannen ook niet)

 5. Als polygamie de zig te veel verspreidt zullen we een grote toename zien in geweld en godsdienst fundamentalisme,
  Omdat veel dan geen toegan meer hebben tot vrouwen, zullen zij vaker of crimineel of godsdienst fundamentalist worden.
  simpelweg omdat ze geen leuk leven hebben.

  Je kan hier moralistish over doen, maar dit zal hier hellemaal niets aan veranderen

  dus polygamie nee-bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *