Nu ga je toch zeker eindelijk wel eens aan het werk?!

Als je kinderen nog in de luiers zitten is het tot dáár aan toe, maar wanneer de jongste naar de basisschool vertrekt, neemt de maatschappelijk druk om betaalde arbeid te gaan verrichten toe.

Nena schreef er deze post over!

Nu ben ik nog een maatschappelijk verantwoorde thuisblijfmoeder

Ik volg een leuke cursus en begin de medecursisten ook wat beter te leren kennen nu de theorielessen ingeruild werden voor praktijklessen. Mensen zijn nieuwsgierig, ik ook trouwens, en vragen je algauw de kleren van het lijf. Gisteren viel mij op dat de vraag naar mijn beroep steeds eerder wordt gesteld dan de vraag naar kindjes.

Mijn beroep roept de vraag op hoeveel kindjes ik heb en hoe oud ze zijn. En dan volgt heel snel de conclusie dat het normaal is om thuis te blijven voor drie kindjes waaronder een kleine tweeling met meteen daarna de vraag wanneer ze naar school gaan. In september. Ooh, dan kan je bijna terug gaan werken!

Om eerlijk te zijn ben ik gestopt met daarop in te gaan en antwoord ik enkel dat werken dan wel weer kan ja. Mensen kijken me te vreemd aan als ik zeg dat het goed mogelijk is dat ik ook thuisblijfmoeder blijf als de kindjes naar school gaan, dat ik mij wel weet bezig te houden en eigenlijk wel hou van de gezinsweekenden die we daardoor hebben. Men spreekt over tijd voor jezelf hebben als mama. Ik kan me geen periode met kinderen herinneren waarin ik meer tijd voor mezelf heb gehad dan nu. Vijf werkdagen per week met strakke ochtend- en avondplanningen en weekends boordevol familiebezoeken, poetsen, wassen en boodschappen gaven mij echt niet het idee dat ik tijd voor mezelf had. Ook niet voor de kinderen trouwens, om van mijn liefste nog maar te zwijgen. En wij zien elkaar graag. We willen ons niet zien stranden op het cliché dat we uit elkaar gegroeid zijn.

Straks gaan al onze kindjes naar school en dan zal het gedaan zijn met het begrip van mijn omgeving.

Mijn papa duwde me onlangs ook al een vacature onder de neus want voor ik het weet is het september.

Wil je meer lezen van Nena? Bezoek dan haar blog Eenvoudig Geluk.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *