Mijn verhaal: Petra

Petra (37) is getrouwd met Eric (41) en samen hebben ze twee kinderen: Sanne van zeven en Gijs van vijf.

Na haar mavodiploma startte Petra met de opleiding MDGO-VZ die ze niet afmaakte, en ging ze in een bloemenkwekerij werken. Na tien jaar verruilde Petra de bloemenkwekerij voor de horeca waar ze vijf jaar werkte.

Petra besloot Thuisblijfmoeder te worden toen ze alleen nog in de weekenden kon werken. Sanne en Gijs waren toen respectievelijke drieëneenhalf en anderhalf jaar oud.

Petra: 'Het was een makkelijke beslissing, want ik vond het heerlijk om bij de kinderen te zijn, en mijn man vond het ook prima. De omgeving reageerde verbaasd dat het financieel kon, maar omdat ik vijftien jaar lang goed gespaard had was het haalbaar.

Ik vind het dan ook stom dat feministes vinden dat vrouwen die kiezen voor fulltime moederen 'dom' en 'naïef' zijn. Ik ben juist slim geweest en heb vroeger hard gewerkt en gespaard dus nu kan ik fulltime moeder zijn, en zo noem ik me ook!

Ik vind namelijk dat je fulltime moeder bent als je altijd thuis bent voor je kinderen en niet buitenhuis werkt. Als er bijvoorbeeld iets is, dat je er dan meteen bent voor ze, en niet eerst van alles in moet schakelen om bij je kind te komen. Maar dat is mijn mening. Dat sommige er anders over denken is ook goed hoor!

Van vervelende reacties uit de omgeving trek ik me niks aan. Ik denk dat die voortkomen uit jaloezie, omdat veel mensen het zelf ook graag zouden willen, maar het financieel niet kunnen redden.

Het mooist aan het thuisblijfmoederschap vind ik dat ik er ben voor de kinderen als ze uit school komen. Het huis is dan schoon en ik heb tijd voor hen. Ik zie geen nadelen aan fulltime moederen: ik heb voldoende contacten en ik vind het ook heerlijk om alleen te zijn.

Of ik ooit nog weer buitenshuis ga werken weet ik nog niet, dat zie ik later wel weer.

Een dag uit mijn leven

Mijn dag begint met ontbijten met de kids, waarna ik ze op de fiets naar school breng. Daarna ga ik het huishouden doen, winkelen of koffie drinken bij iemand.

Om twaalf uur haal ik de kinderen weer van school en eten we samen, waarna ik ze weer naar school breng. Dan doe ik allerlei klusjes en sta om kwart over drie weer bij school. Dan ga ik iets leuks doen met de kinderen.

Dan volgt eten koken, en met hele gezin eten. Daarna mogen ze spelen in bad en volgt het bedritueel.

En dan heerlijk voor de tv of computer zitten en dan naar bed, heerlijke dag hoor!!!


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *