Maak de tuin zomerproof met de volgende tuintrends

De zon doet de laatste tijd hard zijn best om zich te laten zien en dat is te merken aan de temperatuur. Stof dus snel de tuinstoelen af en maak een gezellige plek van je tuin deze zomer.

Hieronder zijn 4 tuintrends uit 2016 te vinden die je inspireren op verre bestemmingen over de hele wereld.
Tuintrend 1: Voeg de woonkamer aan de tuin voor één geheel 

Omdat het steeds normaler wordt om de woonkamer door te trekken naar de tuin wanneer het warm wordt, neemt de tuin in de zomer voor veel mensen de rol van woonkamer over.

Denk hierbij aan een overkapping, accessoires in dezelfde stijl, kussens, meubels en materialen. Zet die steigerhouten tafel van binnen ook buiten voor de gezelligste zomeravonden met vrienden en familie. Met een drankje in de hand en een lekker diner is de avond 100% geslaagd.


Plaats bijvoorbeeld een buitenkeuken in de tuin voor optimaal plezier.
 


2: Kies voor cementtegels met een Marokkaanse uitstraling 

De Marokkaanse stijl komt helemaal terug in onze tuinen. Cementtegels hebben vrolijke kleuren en veel verschillende patronen. De meest gebruikte kleuren zijn hemelsblauw, koraalrood en limoengroen. Door het plaatsen van deze cementtegels creëer je een echt paradijs in jouw tuin. Nee, je bent niet in het verre buitenland, maar gewoon in jouw achtertuin.


Tuintrend 3: Geef je tuin een exotisch tintje 

Wanneer je op vakantie bent kom je de mooiste dingen tegen. Bij deze exotische trend moet je denken aan de palmbomen en ananasplanten die je regelmatig tegen komt op vakantie. Exotische planten zijn over het algemeen best duur en let ook vooral op of de planten tegen het weer in Nederland kunnen. Sommige planten hebben namelijk veel zon nodig en zoveel laat de zon zich nou ook weer niet zien in ons kikkerlandje. Denk aan de palmbomen en de Eucalyptus.


Bij een exotische look past ook een mooie groene grasmat. Ziet jouw gras er eerder verpieterd uit, dan exotisch? Geen probleem! Zaai gewoon graszaad, en je gazon wordt weer als nieuw. Je kunt zelfs kiezen uit verschillende soorten graszaad. Zo is er speciaal graszaad voor ravottende kinderen, of quick repair graszaad. Of denk eens aan sier graszaad. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Tuintrend 4: Bescherm je tegen de zon 

Bescherming tegen de zon zal altijd terug blijven komen in tuintrends. Wil je deze trend op een leuke manier verwerken in jouw tuin? Denk dan eens aan een zonnescherm. Een zonnescherm houdt niet alleen de zonnestralen tegen, het zorgt ook voor gezelligheid op het terras. Lekker lunchen in de tuin met een zonnescherm zodat je niet pal in de zon zit en zodat het eten niet snel bederft.

Zonwering zorgt voor een goede temperatuur en bescherming. Heb je weinig verstand van het plaatsen van een zonnescherm en alle variaties? Door prijzen te vergelijken van specialisten is het mogelijk om op een goedkope manier een zonnescherm in jouw tuin te laten plaatsen.

Je hoeft dus de deur niet meer uit deze zomer.

Heb je geen tuin? Haal dan buiten naar binnen en maak je eigen terrarium.

Leestip: Action graszaad!

Blijf op de hoogte en neem een gratis emailabonnement!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Ontdek meer van Het Moederfront

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *